הי סמדר, יש לי הרבה מידע בשבילך, הייתי בהודו עד לפני כחודש.
אך לפני שאתן את המידע, אקדים ואומר שאני לא ממליץ לקחת לפטופ וסלולרי להודו. זה הורס את החוויה של הודו. זה לא אומר שלא תהיי בקשר טלפוני ואינטרנט עם מי שאת רוצה, יש הרבה טלפונים ואינטרנט נגישים בהודו , כל הזמן, קל לתיירים כמו שכל החוויה של טיול בהודו קלה לנו.
למרות שאני לא ממליץ, אני ביליתי בהודו כחודשיים עכשיו עם לפטופ, אבל אני כבר טיילתי בהודו הרבה פעמים, וגם הפעם אני עובד על האתר אינטרנט הזה, והייתי צריך איתי לפטופ. אז שוב, ממליץ שלא, אבל אתן לך מידע במידה ותחליטי שכן.
cottayam, kerala, תחילת מרץ 2011
– שלט חוצות המקדם את idea כמובן צילמתי מיד כשבכיסי הנט סטיק הגאה…
יש 2 אפשרויות להתחבר לאינטרנט עם לפטופ בהודו (בעצם בכל מקום)
1. נט סטיק – חיבור גרוע ביותר , אבל יש קליטה בשטחים נרחבים ביותר של הודו, כי הסלולר בהודו גובר וגובר ומכסה הרבה. לא תמיד זה מותאם למקומות הפופולרים לתיירים. למשל האמפי – פצצת התיירים – היא מאחורי גבעה נידחת ואין קליטת סלולר… אבל זה מקרה די חריג, לרוב תהיה הקליטה. בקיצור יש קליטת סלולר, בטח ובטח בערים גדולות, ובמקומות קטנים יש גם קליטה סבירה פעמים רבות. כדי להתחבר, עליך לקנות נט סטיק שם, מחובר עם סים קארד של טלפון מקומי – מוכרים לך ביחד עם הנט סטיק בכל חנות תיירים, ללא בעיה . איזה נט סטיק לבחור ? יש מספר חברות שמכסות את כל הודו. למשל vodafone, למשל idea שאני קניתי, אבל שיחות עם המוכרים בחנויות לימדו אותי, שהחברה הכי יציבה היא reliance. למה הכוונה ביציבה ? אני אכלתי קש קצת עם idea. קניתי את זה בקראלה וזה עבד יופי, בכל פעם שעברתי מדינה, הייתי צריך לשלם מחדש על החבילה החודשית, אצל ספק מקומי כי זה כבר לא קלט. למרות שהבטיחו לי שאני משלם לחודש וקולט בכל הודו. במקומות מסויימים כמו אוטי בטאמיל נאדו זה בכלל לא קלט לי ולא היה נציג של idea בכל העיר. לעיתים יש חברות פופולריות יותר באזורים מסויימים, שם דווקא vodafone כיכבה. אגב, הייתי רק בדרום עכשיו – אשמח לשמוע על חברות הסלולר בצפון מידע ממטיילים שנמצאים שם עכשיו . בכל מקרה – לא ברור האם יש בהודו חברה אחת יציבה וגדולה מספיק, שיכולה לתת שירות לתייר שנע ונד בכל הודו, תשלום חודשי וקלוט בכל מקום בלפטופ בלי לעבור ולשלם מחדש ולרענן את החבילות. זה מוצר שיהיה בסוף , אבל לא ברור האם היום הם בשלים, וכאמור ממה ששמעתי, אם יש חברה שיכולה לעשות את זה – relience. אבל בהודו כמו בהודו קחו בערבון מוגבל את המידע.. ניסוי וטעיה ילמדו אותנו ונקווה שהשירות ישתפר.
2. wifi – קיים בהודו אבל חריג. נכון ל-2011 מקומות פופולרים של תיירים, משרצות הישראלים – יכילו גסט האוסים עם וואי פאי, לאט לאט הם יהפכו לתל אביב, כי אם לתיירים יש לפטופים ואייפונים וכולי, ההודים יספקו הכל. במקומות האלו יקחו כסף לשעה עבור הוואי פאי, או יומי. לעיתים לא מסכימים לתת לשעה, רק ליומי . לכל המוחות הישראלים הקרימינלים שחושבים שברגע שתהיה להם את הסיסמה הם יוכלו להתחבר לנצח, הרי ההודים יותר תחכמנים ממכם – מה חשבתם – הם מאפשרים רק לכתובות מחשב – mac – מסויימות להתחבר, ומעדכנים את זה מדי שעה. כדי לראות את כתובת המאק שלכם ולתת להם במידה והתחברתם בתשלום לוואי פאי – פיתחו חלון שחור בעזרת פקודת run, בתפריט התחלה למטה. לאחר מכן בתוך החלון השחור הקלידו ipconfig /all. לא זוכרים ? לא נורא, ההודי במסעדה ידריך אתכם.
מקווה שהמידע עזר…