Categories
ללא קטגוריה

אלו צ’אב זה טעים!

 כתבתנו בהודו מעבירה לכם מתכון חם וטרי הישר מדוכן הרחוב אליכם. והפעם, אלו צ'אב. בתאבון!

 אלו צ’אב  או כפי שאיית לי בעל הדוכן  ALU SHEAB הינו מאכל רחוב מקומי בקרב דוכני האוכל בהודו. כמעט כמו הפלאפל והסביח שלנו. אתם לא צריכים להקים לכם עכשיו דוכן בבית או ברחוב אבל כשאתם מכינים את זה נסו לדמיין את הרחוב ההודי ההומה. זה מוסיף טעם למה שנכנס לפה. אז הינה המתכון:

 
 
מה צריך?
5 תפוחי אדמה בנוניים
קמח לחם
שעועית
3 כפות רוטב חמוץ מתוק
מעט רוטב צ’ילי 
חתיכת בצק
לרגישים לחריף- להכין מראש יוגורט.
 
מה עושים?
מתפוח האדמה מכינים שקובביות (כדורים קטנים ועבים) של פירה. את הכדורי פירה מטגנים בקמח הלחם עד שזה נהיה פריך אך עדיין רך. לוקחים את כל הכדורים ומכניסים אותם למחבת בטיגון עמוק ומתחילים למעוך הכול תוך כדי שמוסיפים את השעועית, וחתיכות הבצק הקטנות (לשים לב שהן תופסות צבע זהוב). בסיום המעיכות ועד שנוצרת עיסה יש להוסיף את הרוטב חמוץ מתוק וקורטוב של צ’ילי חריף.
 
 
לשים בקערה ולאכול!
למי שרגיש לחריף יוגורט רגיל מעדן את כל החריפות.
 
כתיבה וצילום: טל גטרייטמן

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *