Categories
ללא קטגוריה

אמי טיגנה סמוסה לי

כל בוגרי הודו יודעים כי לא ניתן להיות אדישים אליה – היא מזעזעת אותנו בכל החושים ועוזרת לנו להתחבר אל עצמינו אל מי שאנחנו באמת ! הצבעים הריחות הקולות הצפצופים הטעמים והתחושות הודו תופסת אותנו בכל הרמות.

כשברקע מתנגן אלבום של קולדפלי אני יושב וממתין לרכבת הלילה לחיפה אני יושב ומהרהר לי ורוצה לשתף אתכם בעוצמות של הודו.ממש בימים אלו אני חוגג 12 שנים מאז הכרתי את הודו והתחלתי מחדש את מסלול חיי. אני מוקיר את השינוי שהכניסה לחיי.

הרבה דברים השתנו לי בחיים מאז שכף רגלי דרכה בהודו.
חייתי לי חיים נעימים מפנקים חומריים ונוחים לפני והבנתי אני זקוק לשינוי בחיים .לא עוד מכירת מכוניות ושאר עסקים. בגיל 30,קצת לפני המילניום, החלטתי לצאת לטעימה מהמזרח ,טעימה שהביאה לשינוי בחיים מהקצה אל הקצה מאיש מכירות למטפל רב תחומי.
 

 

כל בוגרי הודו יודעים כי לא ניתן להיות אדישים אליה – היא מזעזעת אותנו בכל החושים ועוזרת לנו להתחבר אל עצמינו אל מי שאנחנו באמת ! הצבעים הריחות הקולות הצפצופים הטעמים והתחושות הודו תופסת אותנו בכל הרמות.
 
במהלך הטיול התחברתי לאוכל ההודי וכבר שם התחלתי ללמוד לבשל . בכל יום הופתעתי מחדש ממטעמיה ומזה שלא ניתן לצפות מה נאכל היום . מאוד נמשכתי לפשטות  בבישול ההודי ,לתבלינים המדהימים,איך ברגע ניתן להכין ארוחה בריאה ופשוטה זה גרם לי לרצות להתחיל לבשל. כבר שם התחלתי ללמוד לבשל ,להיכנס למטבחים של המטר על מטר ולראות איך הם מכינים את המטעמים.
 
חזרתי לארץ ונרשמתי לבית ספר לבישול . במהלך השנים התעמקתי בבישול הפשוט והבריא ובעקבות לחץ של חברים התחלתי ללמד לבשל ולהשפיע על הסובבים אותי מאז מתכונים ותוכניות בישול שלי רצים באינטרנט  .רבים מאיתנו רוצים לאכול אוכל טרי אך לא מוצאים את הזמן לכך.. וכן, גם פוחדים להיכנס למטבח…
 

 

היוגה והטיפולים עזרו לי ללמוד על הגוף שלי וכמה יש לי להתפתח בתחום. לאחר שבוע של יוגה בחופי פלולם (בגואה המדהימה ) ,להתחיל את היום בשיעור עם זריחה מדהימה על החוף ושיעור בשקיעה, הבנתי שיוגה צריכה להיות חלק אינטגרלי מחיי . השתדלתי לפתוח את הבקרים ביוגה וזה עשה לי נפלאות! מאוחר יותר נכנס בי הרצון והתיאבון לטפל הרגשתי שאני נכנס לאנציקלופדיה בה יש אינסוף נושאים מעניינים .שנים רבות של לימודים מרתקים הביאו אותי לאט לאט להתמקד בנושא ממנו באתי ומרגיש כי יש לי רבות כיום איך לעזור לסובבים אותי.
 
אז מה הודו בעצם עושה לנו? מהחוויה שלי היא מחברת אותנו אל עצמינו וזורעת בנו זרעים חדשים. בהתאם לאיך נשקה את הזרעים כך יגדלו השתילים.
מתגאה במה הודו עשתה לי ומקווה כי לרבים מכם גם יבוא שינוי לטובה ממנה!
שלכם
 
 
 
 

 

 

 

אמי טיגנה סמוסה לי

 

חג שמח חברים!

לכבוד החנוכה רציתי לחלוק אתכם את הסמוסה הכי טעימה שאכלתי בהודו.
בשיטוטי ברישיקש הגעתי לבית קפה קטן בראם ג’ולה שחברה מאוד המליצה לי לבקר בו.
להפתעתי הם הכינו שם סמוסה במילוי מתוק של תפוחים, טעם שתמיד ישאר לי…
 

הפעם זה לא מתכון בריא ואפילו משמין אבל עושה טוב לנפש 🙂
 

למי שלא יודע או מכיר סמוסה הינה כיסוני בצק מטוגנים בשמן עמוק בדרך כלל עם מילוי מלוח (תפוחי אדמה)
אז זאת הגירסה שלי – אני מראה לכם כאן שתי גירסאות גירסה לעצלנים וגירסה למשקיענים…
 

מילוי לעצלנים:
פחית רסק תפוחים מוכן
אגוז מוסקט ,קינמון,פלפל אנגלי ומעט ציפורן אפשר גם מעט הל טחון
לבשל מעט,לצמצם ולהניח להתקרר
מילוי למשקיענים:
3 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
להכניס לסיר ,להוסיף מעט סיידר לבשל מעט
לתבל עם אגוז מוסקט  קינמון ,פלפל אנגלי,
מעט ציפורן וניתן להוסיף מעט הל
כל אחד לפי מה שאוהב
לצמצם ולהניח להתקרר


לבצק:
2 כוסות קמח
4 כפות מים
6 כפות שמן 
1/2 כפית  מלח
 


ללוש היטב,לשטח עם מערוך וליצור עיגולים בקוטר 12 ס"מ ולחצות אותם לשניים
להוסיף מעט מהמילוי ,לסגור היטב ולטגן בשמן עמוק לסנן ולנגב משמן.
לפזר מעט אבקת סוכר ולהגיש יחד עם גלידה או קצפת.
 

בתיאבון!

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *