כשמדברים על מפת צפון הודו מדברים על מדינות צפון הודו: הימצ'ל פראדש, אוטארקהנד (אוטאראנצ'ל), וג'אמו וקשמיר הכוללים גם את אזור "לה-לדאק" בתוכם. מטיילים רבים נעזרים במפת צפון הודו לשימושים שונים, בין אם אתם מחפשים את מפת צפון הודו הטופוגרפית כדי לנווט בשטח ובין אם אתם מחפשים את מפת צפון הודו לתיירים שתגלה לכם מקומות חדשים, הגעתם למקום הנכון.
Categories
מפת צפון הודו
מפת צפון הודו של משרד התיירות
משרדי התיירות במדינות השונות מוציאים מפות תיירים מעולות, מפת צפון הודו של כל אחת מהמדינות ניתן לרכוש בערים הראשיות בכמה עשרות או מאות רופי, תלוי במדינה, בחנויות לתיירים ובדוכני ה Tourist Information.
מפת צפון הודו של משרד התיירות היא מפה מעולה מכמה בחינות: קודם כל מסומנים עליה כל המקומות המיוחדים והאטרקציות, שלא תמיד מוכרים לתיירים ובעיקר לא למטיילים ההולכים בתלם, מפת צפון הודו של משרד התיירות תגלה לכם מקומות חדשים!
מפת צפון הודו של משרד התיירות. צילום: Himachal Tourism
מעבר לכך מפת צפון הודו שכזו תהיה באנגלית, והדרכים בה מסומנות באופן ברור ומעודכן. למאמר זה מצורפות מפת צפון הודו של מדינת הימצ’אל פרדש ושל מדינת אוטארקהנד לשם ההמחשה. לחצו על הלינקים לצפייה במפות.
מפת צפון הודו יכולה לשמש את המטיילים באנפילד ואופנועים אחרים, ניתן לרכוש מפות דרכים איכותיות ואף ספר דרך מלא, שימו לב שבצפון הודו ישנם שיטפונות רבים, הן הדרכים והן הגשרים יכולים להשתנות בין עונה לעונה, לכן אם בחרתם לטייל לפי מפת צפון הודו שכזו הצטיידו בעדכנית ביותר שתוכלו לקנות. לא שווה לחסוך כאן כסך, מפה טובה ועדכנית יכולה לחסוך לכם ימי התברברות רבים בדרכים. מצד שני הליכה לאיבוד בדרכיה המדהימות של הודו היא לפעמים החוויה כולה.
מפת דרכים. צילום: גוגל מפות
מפת צפון הודו מסוג זה ניתן לרכוש בארץ בחנויות ציוד המטיילים השונות, באתרי אינטרנט לספרים כמו אמזון, או בהודו בערים הגדולות לפני היציאה לדרך, או ממטייל שזה עתה סיים את דרכו, מפת צפון הודו שלרוב תהיה מלווה בתיקונים והערות – אלה המפות השוות ביותר ויש כמה שעוברות ממטייל למטייל וצוברות ניסיון וחוויות רבות.
מפות טופוגרפיות טובות באמת קשה להשיג בצפון הודו, באזורי הטרקים ניתן לרכוש מפות של 1:100,000 אך קשה להשיג מפות ברזולוציה גבוה יותר כמו בארץ. ישנם אתרים רבים ואף תוכנות GPS שמציעות מפות כאלה אך בהימלאיה מומלץ לא להסתמך עליהן אלא להיעזר בעזרתו של מורה דרך. המקומיים הם אלה המכירים את השטח טוב ביותר, הם מודעים לגובה ולמחלת הגבהים, לחוזק הזרימה בנהרות, לרוחות והגשמים המגיעים לפתע, לשבילים המטשטשים, לנקודות המסתור והמחסה בעת צרה ולשיטפונות וגשרם עראיים שנבנים ומפורקים תדיר. לכן לא מומלץ להסתמך בטרק רק על מפת צפון הודו אלא להישמע לעצות המקומיים.
בערים מהן יוצאים לטרקים ניתן לרכוש מפות לא רעות בכלל (אם כי שוב, אין להסתמך עליהן כמקור בלעדי) המתארות את הטרק, השמורה או האזור המבוקש. תוכלו לרכוש אותן במשרדים החברות המארגנות טרקים או בדוכני המידע לתיירים. ברור מה קנה המידה של המפות, ומה השנה בה יצאו לאור. אם שמעתם שלאחרונה התרחש מאורע טבע בקנה מידה גדול באזור (שיטפון, הצפה, רעידת אדמה וכד’) ודאו שהמפה יצאה לאור לאחר ההתרחשות או צפו להפתעות בדרך!
טרק “הגונגוטרי” צפו להפתעות בדרך… צילום: דותן ננר
כתיבה: מנדי יודה