ניל איילנד- מפת האי
ניל איילנד (Neil Island) הוא אי קטן ויפהפה בארכיפלג של איי אנדמן, אשר נמצא כ-40 קילומטרים ממזרח לפורט בלייר. באי ישנו ריף אלמוגים בתולי, מגוון ביולוגי עשיר, חוף ים חולי ולבן, יערות טרופיים וצמחייה; אין פלא שמדובר באחד מהיעדים האטרקטיבים לתיירים באיי אנדמן. רוחבו של האי הוא לכל היותר 5 ק”מ, וניתן ללכת את כולו ברגל במשך שעתיים. באי כולו אוכלוסייה של 2868 איש, ומרגישים בקלות את השלווה של חיי הכפר.
אל האי מגיעים לרוב תיירים ממדינות שונות, והוא פחות פופולארי בקרב ישראלים, למרות שהאי האבלוק, יעד מוכר וותיק עבור תרמילאים ישראלים, ממוקם רק כ-5 ק”מ מצפון. שני האיים ניל והאבלוק מהווים את הארכיפלג העשיר ביותר באנדמן מבחינה אקולוגית, ולשניהם מגיעות מידי יום מעבורות מהירות מעיר הבירה פורט בלייר.
הידעתם? האי ניל ידוע גם בכינוי ‘קערת הירקות’ של איי אנדמן, ומכאן מייצאים אספקה עשירה של ירקות לשאר האיים באנדמן. אז.. למישהו מתחשק “יזראלי סלט”?
באי ניל אין קליטה לשידורים או לאינרנט ואין כספומטים ובנקים. החשמל מיוצר על ידי מנועי דיזל (מנועי בערה פנימית), וישנה קליטה סלולרית רק דרך חברת BSNL, לכן שימו לב שאתם מצויידים בכל הדרוש לכם לפני הנסיעה לאי. ישנו מרכז ראשי לשירותי בריאות באי, ומרכז קטן יותר בו זמינים 3 רופאים. התחבורה הציבורית באי כוללת ריקשות, אופנועים, אופניים ומכוניות ואן אשר זמינות בכל האי. באי קיימים גם שירותי משטרה.
העונה האידיאלית לצלילות בניל איילנד היא בין אוקטובר לאפריל. בתקופה זו קשה מאוד למצוא מגורים זמינים באי, ולכן האידיאל הוא לתכנן את הביקור באי ולהזמין מקום בין החודשים מאי לספטמבר, אך יש לבדוק שהגשם לא מתנגש בתוכניות שלכם, כיוון שאלו החודשים הגשומים באי.
חופי ניל איילנד. צילום: אמבר חוברה.
ניל איילנד- איך מגיעים?
פורט בלייר, השער לאיי אנדמן וניקובר נמצא כשעתיים טיסה מהערים קולקטה וצ’נאי. מלבד טיסה ניתן להגיע לפורט בלייר בהפלגה של יומיים-שלושה ימים מקולקטה ומוויסקפטנם (Visakhapatnam)
מידע נוסף על דרכי הגעה לאיי אנדמן תוכלו למצוא במאמר המקיף על איי אנדמן.
הגעה מפורט בלייר לניל איילנד
ממפרץ הארבור בעיר הבירה פורט בלייר, ישנן מעבורות מהירות לניל איילנד. השיט אורך כשעה וארבעים וחמש דקות עד שעתיים. מעבורת ראשונה יוצאת מפורט בלייר בשעה 6 וחצי בבוקר, ומעבורת אחרונה לניל איילנד יוצאת בשעה 11:30 בבוקר, כל בוקר. שימו לב שמעבורת אחרונה מניל איילנד לפורט בלייר יוצאת כל יום בשעה 15:30 אחה”צ. בכל מקרה כדאי להתעדכן בשעות כשמגיעים לפורט בלייר.
מחפשים מה לעשות בפורט בלייר? כנסו לקריאה נוספת!
ניל איילנד- חופים
ניל קנדרה Neil Kendra
מפרץ מערות עם חולות לבנים, נוף ציורי וסירות דיג מעץ. חוף זה הוא לב ליבו של האי.
חוף בהרטפור Bharatpur beach
במרחק חצי קילומטר מהמזח- בהרטפור הינו אחד החופים הטובים ביותר לשחייה, שנירקול וצפייה באלמוגים, ויש לו רצועת חול רחבה. בחוף נערכות מגוון פעילויות והוא מומלץ למי שמחפש נופש קצת יותר אקטיבי. ניתן לשכור כאן סירות עם בטן מזכוכית (כמו שאנחנו אוהבים באילת) ולהנות משיט ובהייה באלמוגים.
תמונה באדיבות משרד התיירות איי אנדמן
חוף לקשמנפור – Lakshmanpur 1 ו-2
בחוף הראשון, הנמצא במרחק 2 ק”מ מהמזח, ישנה רצועה של חול לבן משובץ צדפים, והמים בו רדודים- מושלם לשיזוף ושכשוך במים. אפשר גם לשנרקל ולסגור את היום עם מבט אל השקיעה היפהפיה שנראית מהחוף. החוף השני הוא חוף סלעי, עם אלמוגים שונים ומשונים, דגים מיוחדים, שושנות ים, מלפפוני ים, כוכבי ים וכל טוב הים. הסביבה הסלעית של החוף מייחדת אותו משאר החופים והיא מוקד המשיכה העיקרי כאן.
חוף סיטפור-beach Sitapur
נמצא 5 ק”מ מדרום למזח, בקצה האי, והדרך אליו מלווה בנוף של שדות ויערות. החוף עומד “חשוף” מול הים הפתוח ולכן הגיאות והשפל משפיעים עליו יותר מאשר על חופים אחרים. אם רציתם פעם לראות זריחה מהחוף, זה המקום.
ניל איילנד- פעילויות
בניל איילנד תמצאו מגוון פעילויות אופייניות כמו שנורקלינג, צלילה, משחקי דיג, טיולים רגליים, אופניים, שחייה, צפייה בציפורים וכמובן- רביצה בטן-גב. מלבדן ישנן מספר אטרקציות יחודיות לאי:
תצורות סלע טבעיות באי
בחוף לקסמנפור ישנן תצורות סלע טבעיות מעניינות הידועות כ- Howrah Bridge (על שם הגשר המפורסם של קולקטה). כדאי לבקר במקום בזמן השפל, כשהים נסוג וחושף את אוצרותיו.
אי הורדים SIR HUGH
האי הקטן ממוקם בקצה הדרומי של ניל איילנד וידוע כ’ניל הקטן’. האי הוכרז כשמורת טבע וכשטח קינון של צבי ים. על מנת להיכנס לאי יש צורך באישור מיוחד ממחלקת היער בניל איילנד, שמאשרת רק ביקורים במהלך היום.
תמונה באדיבות משרד התיירות איי אנדמן
ניל איילנד- לינה ואוכל
ישנם מגוון גסט האוסים באי, מהם בית הארחה ממשלתי, פשוט וזול יחסית, ומלונות ברמה גבוהה יותר ומחירים בהתאם. לפניכם פירוט מלונות באי:
גסט האוס בניל איילנד. צילום: אמבר חוברה
מבחינה קולינרית המטבח בניל איילנד עשיר בדגים וירקות טריים, במסעדות השונות תוכלו למצוא מגוון מנות, גם אם אינכם חובבים גדולים של אוכל הודי. מספר מסעדות מומלצות באי:
שם המסעדה
|
מה מגישים?
|
טלפון
|
Blue sea, Ram Nagar
|
בשרי, סיני
|
91-9474-201387
91-9474286978
|
Chand restaurant, ניל קנדרה
|
צפון הודי, סיני, קונטיננטלי, טאלי בנגלי
|
91-9476026744
91-9474222395
|
Gyan Garden לקשמנפור
|
בשרי, סיני
|
91-9474-239576
|
Moon shine restaurant לקשמנפור
|
בשרי, סיני
|
91-9474-215894,
91-3192-214754
|
ניל איילנד- אישורים
עבור האיים האבלוק וניל (Neil) אין צורך באישורים מיוחדים מלבד הויזה הנדרשת לביקור באיי אנדמן. לביקור באיים אחרים ייתכן ותצטרכו אישור מיוחד לתיירים זרים; את האישור ניתן להוציא במשרד החוץ, או במשרד לרישום זרים (Ministry of home affairs/Foreigner`s Regional Registration) בניו דלהי/קולקטה/מומבאי וצ’נאי, התקף עבור 30 יום.
מידע נוסף על אישורים לאיי אנדמן, במאמר הבא
ניל אילנד – אזהרות
דבר ראשון שימו לב לבע”ח סביבכם: מדוזות– אנחנו מכירים אותן מהים שלנו, במקרה של עקיצה- להשתמש בחומץ או אריזת קרח ולא לשפשף אותה. כרישים– נמצאים לרוב בים הפתוח, ובחלק מן האיזורים של ריף האלמוגים. יש להימנע משחייה או צלילה לידם, ולא להיכנס למים עם פצעים פתוחים. נחשי ים– חלקם ארסיים, ועלולים להיות תוקפניים. יש להתרחק מהם. דגי אבן– נמצאים במי אלמוגים רדודים או בשטחים חוליים ובוציים באיזור הריף. אין להרים אבנים או אלמוגים, ויש לנעול נעליים מתאימות בשטחים אלו. תניני מים מלוחים– קיימים במפרצים, צמחיות קרקע בוצית, ואיזורי מים מכוסים. יש להימנע משחייה או צלילה באיזורים אלו. לפעמים התנינים שוחים בים הפתוח ועשויים להימצא גם במפרצי אלמוגים.
עוד יום נחתם בניל איילנד. צילום: אמבר חוברה.
ניל איילנד- סיכום
ניל איילנד הוא יעד מושלם למי שרוצה לצאת מהמיינסטרים של איי אנדמן, ולהמשיך להנות הנוחות והבילויים המוצאים לתיירים. קחו ספר טוב ובואו להתפנק על החוף.
המידע באדיבות משרד התיירות ההודי
לאינפורמציה נוספת:
טלפון של משרד התיירות באנדמן וניקובר בפורט בלייר- קידומת 744 101. טל; 91-3192-232694/232747
מייל: Andaman_tourism@rediffmail.com
אתר: www.and.nic.in/NewTourism