בתיה בלנק

נחמד לגלות שעוד מישהו נהנה אצלן בבית.
לאליטה ואמה גם עושות מסאג’ לא רע (כן על אותה מיטה עליה גם אפשר לשבת ולאכול)והכל נקי ונעים.למאלאי קופטה יש יותר מגרסה אחת תלוי היכן מכינים.לגבי הגרעיני מלון יש בחלק מהפיצוחיות,לא בסופר.אם כבר לאליטה,אז מילה על המקום בו היא עובדת.אולי אתם מכירים אולי לא.שווה ביקור.למקום קוראים
“Ramana’s Garden” זהו בית מחסה/בית ספר לילדים הודים (כ 100 ) אך כ75% מהם הינם נפאלים.רוב הילדים הם מהכפרים הזעירים שפזורים בהרים.הרבה אנשים נוטים לחשוב שהילדים יתומים אך לא כך.הם מאוד מבינים שהם זוכים לקבל חינוך ותנאי חיים טובים,אך ככל ילד מתגעגעים למשפחה וככל ילד יודעים גם להסוות זאת.המקום הוקם לפני כ-12 שנים על ידי אשה אמריקאית ד”ר prava שמה ,ופועל בגישה חינוכית דמוקרטית שבה פרט ללימודים,הילדים שותפים לפעילות ורכישת מיומנויות נוספות כמו גם האפשרות להרוויח כסף תמורת עבודה מבוקרת ובהשגחה.זכיתי לקבל סיור ושיחה ממושכת ומעניינת מיד ימינה gopala, אפשר לבקר במקום להנות מאוכל טעים ונוף מרגיע במסעדה,לקנות תכשיטים קטנים שהילדים מכינים ועוד.אפשר להתנדב שם(זה לא פשוט כל כך,הם מקפידים)אך אפשר לעשות התנדבות יומית לשעתיים ביום בעת הכנת השיעורים או פעילות אחרת שתציעו.הכל כמובן בתאום!
ואת זאת עשיתי!זו חוויה מרגשת שאפשר לספר עליה עוד.למי שיתעניין אכתוב איך להגיע בקלות.
טוב, כל התגובה הזו החלה מאוכל.למי שבא לו משהו שאפילו לא צריך לבשל, הנה משהו שלמדתי מרוכל ברחוב.זאת,אחרי שסקרנותי שברה אותי מלראות שוב ושוב את המנשנשים והדלי המלא בתערובת יבשה כלשהי מכוסה בניילון ו”מקושט” בעגבניות וכוסברה קצוצה.החלטתי להתישב ליד רוכל שנראה לי מאיר פנים (כמה צדקתי) ולהבין בכלל מה הולך.אז ככה, בקערונת שם מהתערובת היבשה(אל דאגה תקבלו מתכון)
קוצץ עגבניה לקוביות קטנות (נכון זה גם מחזיק את הנילון,יעילות,זה שם המשחק) מוסיף מעט בצל אדום קצוץ(שמסתתר בחלק אחר בדלי)שופך מעל הכל רוטב עגבניות וצילי דליל מעביר לצלוחית עלים מפזר למעל כוסברה קצוצה וחטיף תפוחי אדמה או חומוס(כזה שנראה כמו איטריות דקיקות).במיומנות רבה הכין מנה לכל דורש ואלי חייך בסבלנות,אני אחרי כמה סיבובים כאלה,השתכנעתי לטעום!זו הפתעה טעימה ומתפצפצת בחיך וקלילה לבטן.טוב שוכנעתי,עכשו איך לומדים?!
ובכן אם הצלחתי לקלוט נכון את השם זה נקרא bailpuri בפיענוח המרכיבים היו המון המון צחוקים ותנועות ידיים.
מה לא היה? אנגלית או איזה מתרגם לרפואה.ובכל זאת הצליח לי ואפילו עבר מבחן טעימה מהימן.(:
ה ח ו מ ר י ם :
המרכיז העקרי – פצפוצי אורז (פשוטים לא מתוקים)
תפוצ’יפס טבעי או עדיף עם הפפריקה (לפורר)
פצפוצי עדשים
(לא הסוכריות,נראה כמו פצפוצי אורז קטנים,יש בחנויות למזון הודי)
חטיף טאקו טבעי או חריף.(לפורר)
חטיף תפו”א או חומוס שנראה כמו “איטריות”
עגבניה בשלה וקצוצה קטן עדיף בלי הרך בפנים
בצל סגול קצוץ
כוסברה קצוצה (אפשר גם בתערובת או רק קישוט למעלה)
מעט פפריקה גרוסה לא חריפה
רוטב :
רוטב צ’ילי מתוק,מעט קטשופ מדולל או מיץ עגבניות (הרוטב צריך להיות דליל).
עכשו השלב הפשוט:
1.מערבבים את כל היבשים(מעט מעט מה”איטריות” השאר יפוזר מעל בסוף)
2.רק סמוך להגשה מוסיפים את שאר הרטובים.
3.להוסיף הרוטב בתשומת לב.שישאר קצת קריספי לא רטוב מדי.
4.לפזר מעל כוסברה קצוצה ומעט ,מה”איטריות”
בהצלחה! (אני כבר עושה גרסה משודרגת)

דני חביבי,מאחר והתוודתי בפניך על כישורי הטכנולוגיים- אין תמונות של הרוכל או מהבית מחסה.sorry!לא יודעת איך לשתול אותן.לעומת זאת אני יודעת להזמין אותך אל גינתי לטעימה מהנ”ל. (:
תהנו,בתיה