דותן

תשובה לניצן:
ראשית כן, מדובר על נסיון אישי. הן כנעקץ סידרתי והן כמוגן ביולוגית. למדתי על כך ממטיילים, ניסינו וזה הלך יופי (זה היה הטריגר שלי להתאהב באוכל ההודי האמיתי).
ולגבי העניין המדעי, זה לא חוש הטעם פועל כאן אלא חוש הריח.
ליתושים יש חוש להריח האם יש מצב או אין לטעימה דשנה של דם טעים. אם בדם שלך יש תמהיל ספייסי היתוש יתקרב, יריח את הגוף ולא יעקוץ.
כמובן שזה לא בא בעיקבות ארוחה אחת אלא כאשר צריכת המזון החריף/מתובלן היא סדירה. שום עושה את העבודה מהר יותר.
וגם אז, קולה, שוקולד או אפילו צ’אי יקלקלו את ההגנה הטבעית הזו