ביריאני הוא לא סתם עוד אורז! ריטה קאפור האהובה עלינו מבגסו, דראמסלה שולחת לנו ד"ש בצורת מתכון הישר מהודו, ומלמדת אותנו על התבשיל שניתן למצוא כמעט בכל בית הודי. טסנו לטעום!
אז מה זה בעצם ביריאני?
הסיפור של הביריאני מתחיל במאה ה-16, בזמן שבו שלטו המוגולים בהודו. המטבח המוגולי, הושפע מתרבויות ומדינות שונות עליהן שלט בהן אפגניסטן,טורקיה, פרס,ומונגוליה. כך הוכנסו מגוון רחב של טעמים ותבלינים חדשים כמו ג'ינג'ר, זעפרן,פירות יבשים וטריים, שקדים, ופירות . וההודים נחשפו לטעמים חדשים והטמיעו אותם במטבח ההודי המסורתי.
בביריאני העיקר הוא התבלינים. כשמכינים אותו מומלץ להשתמש בתבלינים טריים, עדיף שנטחנו במקום וכך להבטיח שהתבשיל יצא נפלא!
להודים יש המון סוגים של ביריאני אך בעיקר את היותר פשוט שנאכל ביומיום ואת המושקע שנאכל בחתונות ואירועים חגיגיים.
ריטה שמעבירה סדנאות בישול למטיילים, שלחה לנו מתכון של ביריאני שיתאים גם לבשלנים שבינינו וגם לאלו שבדרך כלל רק בצד הזולל.
ריטה קאפור בביתה צילום:hodu.co.il
ביריאני:
רמת המתכון: בינוני זמן הכנה:כשעה
1 תפוח אדמה
1גזר
1 פלפל ירוק
חופן שעועית ירוקה
1/2 כוס אפונה
כרובית קטנה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית חמאה
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
7-8 פרחי זעפרן
2 עגבניות שלמות
בצל קצוץ דק
1 1/2 כף ג'ינגר
ראש שום
2 כפות שמן
עלה דפנה
2 שיני הל
4 ציפורן
מקל קינמון קטן
צ'ילי
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
כפית של קיצ'ן קינג (אם אין אפשר הוסיף במקום זרעי כוסברה, כמון, צ'ילי אדום, כורכום, פלפל שלור, מלח, ג'ינג'ר יבש, זרעי חרדל, הל, שום יבש וכו)
קיצ'ן קינג צילום:hodu.co.il
חותכים לקוביות תפוח אדמה, גזר, פלפל ירוק, שעועית ירוקה, אפונה וכרובית. מכניסים לסיר עם 2 כוסות מים, 1/2 כפית מלח ו 1/2 כפית חמאה, ופרחי הזעפרן. מוציאים ישר כששומעים את רעש הטיגון.
מבשלים בסיר קטן בצד את העגבניות השלמות והבצל הקצוץ. לאחר הבישול שמים בבלנדר עם 1 1/2 כף ג'ינגר, ראש שום וחצי כוס מים.
*יש לזכור לקלף את העגבניות לפני הכנסתם לבלנדר.
מוזגים למחבת 2 כפות שמן, עלה דפנה, 2 שיני הל, 4 ציפורן, מקל קינמון קטן ומעט צ'ילי, 1/4 כפית פפריקה מתוקה ו- 1/4 כפית מלח. מבשלים 5-7 דקות, ומוסיפים את כל הירקות ומערבבים. שמים כפית של קיצ'ן קינג (אם אין אפשר הוסיף במקום זרעי כוסברה, כמון, צ'ילי אדום, כורכום, פלפל שלור, מלח, ג'ינג'ר יבש, זרעי חרדל, הל, שום יבש וכו),
מוסיפים את האורז ומערבבים. מבשלים עוד 7-8 דקות על אש בינונית ומערבבים תוך כדי הבישול.
מסדרים בקערה כוסברה וקישוטים בדפנות, אגוזים ופירות יבשים בתחתית ומומלץ להוסיף גם פאניר. מניחים מעל לזה את האורז עם הירקות. הופכים ואוכלים.
ביריאני צילום:ויקיפדיה