Categories
ללא קטגוריה

בנגלור- כל המידע והטיפים על בנגלור

בנגלור היא הדבר הכי קרוב שיזכיר לכם את תל אביב או הרצליה, כשתשוטטו בה ותתרשמו ממתחמיי הייטק המנצנצים ותשבו בבתי קפה שנושקים לרחוב ובכלל מאזורי הקניות היוקרתיים (מישהו במקרה רוצה לבקר בעזריאלי?). האנשים הפתוחים, המגוון הרב של המשקיעים הזרים והעושר התרבותי הם אלה שעושים את בנגלור לעיר הודית שטרם ראיתם לפני.

(52) hodu.co.il // בנגלור – YouTube

תפסו חזק את הכיסא

הצוות לא רוצה לקלקל לכם, אבל מאחורה יש דוכני קניות.

בנגלור- רקע

בנגלור (Bangalore) הינה עיר הבירה של מדינת קרנטקה (Karnataka) שבדרום הודו. בנגלור היא העיר השלישית בגודלה בהודו, ומהווה את אחד המוקדים החשובים לתעשייה, כלכלה והיי-טק בתת היבשת. העיר ידועה גם בכינוי ‘עמק הסיליקון’, לא בגלל ניתוח כזה או אחר, אלא בזכות אינספור חברות המחשבים וההייטק שקבעו בה את מעוזן: מיקרוסופט, IBM, אינטל ועוד. רק אל תבלבלו את בנגלור עם קליפורניה, עם “סיליקון” או בלי, הודו מתפרצת מכל עבר ומזכירה לכם את הערבוב ההזוי של הודו עם סוג של אמריקה.

בנגלור נתפסת כעיר מערבית יחסית לערים הודיות אחרות והיא אכן כזו במובנים רבים; לצד נהגי הריקשות, ילדי הרחוב ופושטי היד, שוכנים עובדי ההייטק הצעירים ומשפחותיהם, שבעבורם צמחו עסקים ומתקנים רבים עם מטרה אחת- פיתוח חיי הפנאי המקומיים בדרכים שנתפסות בעינינו כמערביות. ולכן תמצאו כאן עסקים בנאליים לחלוטין, כמו רשת דקטלון האירופית (אפילו בארץ אין חנויות בקנה מידה הזה. האנגר עצום עם מגוון ציוד ספורט; מחצאית בלט ועד חץ וקשת, מחליפות סקי ועד אופני כביש), שפתאום בהודו מקבלים פרופורציה אחרת לגמרי. מותגים, קניונים, מכוניות פאר פארקים, גנים, קבוצות רוכבי אופנים בסופי שבוע, ברים ומועדונים. כולם מוצאים ביטוי בבנגלור, עיר ללא הפסקה. עד השעה 23:00 כמובן, אז חיי הלילה הולכים לישון.

http://i.minus.com/jo5llCZx8F1Fc.jpg

בבנגלור תמצאו תחבורה מפותחת מזו שבתמונה. צילום: דותן ננר

בנגלור- עונה מומלצת

מזג האוויר בבנגלור נוח ברוב השנה. עם זאת, הטמפרטורות בבנגלור יכולות להתיש גם את הקשוחים מבינינו והחל מחודש פברואר מתחיל להיות ממש ממש חם. העונה המומלצת באופן כללי היא מאוקטובר עד מרץ.

מזג האויר בבנגלור.

בנגלור- הגעה והתניידות

ממש לא בעיה להגיע לבנגלור והיא מהווה צומת דרכים חשוב כמעט לכל מי שפניו מועדות דרומה, כך שאם אתם בכל מקרה בדרום הודו כנראה שתתנו כיף גם לבנגלור. רכבות זמינות למומבאי ודלהי מצפון, לגואה ולשאר היעדים בדרום הודו. במידה ואין כרטיסים לרכבת לאחד מיעדי הדרום כמו קרלה תוכלו להזמין דרך סוכנות נסיעות כרטיס לאוטובוס לילה (סליפר או סמי-סליפר- אוטובוס Volvo ברמה באמת גבוהה!). מתחנת האוטובוסים המרכזית ישנם גם אוטובוסים ליעדים קרובים יותר כמו האמפי.

שדה התעופה בבנגלור מקושר כמעט לכל מקום בהודו והתחבורה ממנו אל העיר טובה. שירות האוטובוסים ברמה די גבוהה וגם האוטובוסים עצמם די חדישים.

יש בעיר גם רכבת מטרו, שפע של נהגי ריקשות (לא לשכוח להתעקש איתם על הפעלת מונה!) ושירות מוניות זמין. ישנן שתי חברות מוניות להזמנה בטלפון (עם הפעלת מונה גם) בצורה מסודרת. הנהג יתקשר אליכם ברגע שיגיע לנקודת האיסוף. שתי החברות המוכרות:

MERU CABS 080-44224422

OLA CABS 02233553355

טיפ חשוב נוסף הוא שמומלץ לקנות כרטיסי רכבת ואוטובוס במשרדים שבתחנות עצמן, כיוון שבכל מקום אחר העלויות גבוהות ובמקרים רבים אינן מוצדקות.

בנגלור- אתרים מרכזיים ואטרקציות

קודם כל לשם התמצאות בעיר הגדולה, ישנם מרכזי מידע גדולים שיכולים לעזור לכם- Karnataka State Tourism Development Corporation (KSTDC). במרכזי המידע ניתן לשמוע על סיורים מודרכים בעיר בנגלור, וגם לשמוע מנציגיהם איפה כדאי לבקר בעיר ואיפה מומלץ לאכול. תוכלו לקבל מפה של בנגלור, המלצות לגסטהאוסים וכל דבר אחר שתרצו לדעת. ארבעה סניפים של מרכזי המידע ממוקמים בעיר בנגלור:

Bangalore Airport, City train station 49 Khanija, Racecrouse Road, Badami house ,Kasturba Road

הזכרנו כבר כמה בנגלור מהווה מרכז מסחרי חשוב, ובהמשך גם נפרט בדיוק מהם אותם מרכזי קניות מומלצים, אבל נתחיל בסקירה קצרה של הצדדים האחרים של בנגלור. בעיר ישנם גנים בוטניים גדולים ומרהיבים ביופיים, והם בעצם סממן נוסף של העיר, שזכתה גם לכינוי ‘עיר הגנים’. הגנים נותנים תחושה של מרחב ומהווים מפלט מן ההמולה של העיר. שני האזורים העיקריים בעיר נקראים גנדי נאגאר (Gandhi Nagar) ואיזור מאהטמה גנדי (Mahatama Gandi Road) ובהם גסטהאוסים לתיירים, מלונות בכל הרמות, מרכזים עם חנויות, בתי קולנוע, שווקים וצבעוניות הודית טיפוסית.

הגן הבוטני “לאלבאג” (Lalbagh Botanical Gardens)

 הינו אחד מן הגנים הבוטניים היפים ביותר בבנגלור, ובתרגום לעברית פירוש השם שלו הוא ‘הגן האדום’, זאת משום שבגן שיחי ורדים אדומים מרהיבים. במקום מתקיימות גם תערוכות פרחים. הגן נמצא כ-35 קילומטרים מרחוב Residency road .

פארק קבון (Cubon)

נמצא מעט אחרי לאלבאג פארק. מדובר באחד הפארקים הותיקים והגדולים בבנגלור, שמהווה גם גם אתר היסטורי לתקופת הקולוניאליזם הבריטי. תמצאו בו מגוון רחב של צמחים ובעלי חיים.

ארמון בנגלור (Bangalore palace)

זהו ארמון עתיק אשר נבנה בשלהי המאה ה-19, והינו העתק כמעט מדוייק של ארמון וינדזור (Windsor castle) שבלונדון. ארמון בנגלור גדול ומרשים, אבל תאלצו רק לשטוף את העיניים מבחוץ. כניסה של ממש לארמון אינה אפשרית, כיוון שמתגוררים בארמון כיום צאצאי משפחת המלוכה של מייסור (Mysore). מי שרוצה להציץ על הארמון מבחוץ, מוזמן לעשות זאת מ- Palace road.

מקדש השור (Bull temple)

המקדש נמצא בראש גבעה, ונקרא כך משום שבמרכזו נמצא פסל שור ענק. זהו השור נאנדי, שעל פי האמונה רכב עליו האל שיווה כאשר עזב את בנו גאנש ואישתו פרוואטי לטובת התבודדות ומדיטציה בהימאליה. נאנדי הגדול עשוי אבן גרניט מאסיבית שצבעה שחור, המשווה לו מראה מאיים. כדאי להגיע למקדש השור בימי שישי, שבת וראשון, אז נערכות במקדש חתונות או תהלוכות שונות, זהו גם המקום המתרחשים בו טקסים דתיים בעיקר בסופי השבוע. המקדש נפתח מידי יום בין השעות 7:00 בבוקר ל-21:00. נמצא בגבעת באגל (Bugle hill).

האשראם על שם סאי באבא (Sai Baba Whitefield Ashram)

סאי באבא, הוא אחת הדמויות המוכרות בהודו. תמונות, מדבקות ובאנרים מהבהבים שלו מעטרים רכבים ובתי עסק מצפון הודו לדרומה. איזה סאי באבא? שניהם! למען הסדר הטוב נבדיל את שרי סאת’יה סאי באבא, שהקים אשראמים ובתי חולים ברחבי הודו, משירדי סאי באבא, שחי לפני כמאה שנים ונחשב לקדוש ואף להתגלמות האל. סאי באבא שלנו נחשב על ידי מאמיניו כגלגול של גורו סאי באבא הראשון, ונפטר בשנת 2011. מבולבלים? שתי תמונות וזה עובר. באשראם שהקים סאי באבא בוויטפילד (Whitefield) סמוך לבנגלור תמצאו קורסים שונים, בהם מדיטציות, תרגילי נשימה ושיעורי יוגה. במקום ישנו גם בית חולים, מהטובים באזור, שמטפל בכולם. כתובת האשראם: Whitefield Ashram, Bangalore.

השוק City Market –

השוק העירוני של בנגלור, נקרא City Market  בפי המקומיים. השוק ססגוני ושמח, ותוכלו למצוא בו מכל הבא ליד- תבלינים בשלל צבעים, פרחים בריחות שונים, שרשראות פרחים הינדיות, תופרים ושאר בעלי מלאכה ועוד. זהו שוק הינדי טיפוסי שהניגוד בינו לבין העיר המערבית שבה הוא נמצא הינו עוצמתי ושווה ביקור. כתובת: Market road ,via Avenue road.

ארמון ומבצר טיפו סולטאן (Tipu Sultan’s palace)

קומפלקס בו נמצאים ארמון מרשים, ובסמוך אליו נמצא מקדש ונקטאראמאן (Venkataraman Temple), שהינו למעשה מבצר עתיק, אשר נחרב חלקית בתקופת הלחימה בבריטים ששלטו באיזור. הארמון פתוח מידי יום בין השעות 9:00 ל-17:00, והמקדש/ מבצר בין 8:00 ל-18:00. כניסה לארמון תעלה כשני דולר.  כתובת:Albert Victor road   והוא נמצא כחמש דקות הליכה מן השוק.

מתחם מרוצי הסוסים של בנגלור (Bangalore Turf club)

מתחם בו מתקיימים מרוצי סוסים בסגנון הבריטי, אך בכל זאת מתאפיינים בצבעוניות הינדית ובעלי אופי שונה. המירוצים נערכים בבנגלור בחודשים נובמבר עד פברואר, וכן בין החודשים מאי ליולי. הכתובת- Racecourse Road 25.

בנגלור- מסחריות מול קדושה

Shivmandir (Shiv Temple) – Total Mall

זה לא שאנחנו מנסים לדחוף אתכם לקנות משהו ממישהו, אבל חוויות של מזרח פוגש מערב באמת מרגשות אותנו בצוות הודו סי.או.איי.אל. לכן נמליץ לכם לבקר באחד ממרכזי המסחר בבנגלור בשם קמפפורט קומפלקס, שהוחלף לאחרונה בגירסה מודרנית יותר בשם טוטאל מול (Total Mall). בכל אופן, לא מרכז הקניות הוא העיקר כאן, אלא מה שמסתתר מאחוריו. אולי הפועל “מסתתר” קצת מטעה כאן, כי בסה”כ די קשה להחביא פסל בן 20 מטרים.

שיווה תעשה לי פלוס בבנק!

לא זה לא הארידוואר פה…זה מקדש מושקע בקניון! צילום: טל גטרייטמן.

ברוכים הבאים לשיוו-מנדיר (Shivmandir): מבוך שכולו אומר קדושה, שמוביל אתכם לרגליו של שיווה הענק. גם המקדש וגם מרכז הקניות שייכים לRVM, יזם שבאופן די גאוני, שילב שתי דתות (הינדואיזם וכסף) בקומפלקס אלוהי אחד. אגב, RVM המסתורי מספר, שקם בוקר אחד עם החזון להקים פסל שיווה אדיר מימדים וראה בכך שליחות אלוהית. ללא כסף וללא נכסים, אבל עם רוח גבית מהאלים, פילס RVM את דרכו בדרך להקמת המקדש, שמושך מליוני מאמינים וסקרנים כל שנה. למה אנחנו ממליצים לכם לבקר בו? קודם כל כיוון שהפסל של שיווה לא פחות מכובד מהפסל המפורסם בהרידוואר, והוא מבורך לא פחות.

שנית, זוהי דוגמא מעולה להתפתחותה של הודו והשילוב בין מסחר ורוחניות. המקדש עצמו שמלא בסיסמאות על האמונה, מספר את סיפור האלים ושואף אל אותה אווירת קדושה ועוצמה שרוב ההינדים (והתיירים) חווים בעת ביקור בהארידוואר או רישיקש.

ואם אני חולמת על מליון דולר..?

מסחריות אל מול קדושה. בדרך לשיוו-מנדיר. צילום: טל גטרייטמן

קניות ודת באמת הולכים יד ביד? האם אנחנו מקדשים את הכסף, או ממסחרים את הדת? החוויה במקדש הזה מציפה מחשבות ורגשות שלא היינו מצפים לחוות בכל מקדש הודי אחר, ויכול להיות מפגש מרתק מבחינה תרבותית, על הקניות תוכלו לוותר הפעם, קניונים בבנגלור יש בשפע. אבל, בעצם.. אם אאמין מספיק, אתם חושבים שאוכל לקנות טאבלט בדרך החוצה?

המקדש נמצא ב:  Old Airport Road, Kemp Fort, New Total Mall.

בנגלור- תרבות, לינה ואוכל

העיר בנגלור משדרת וויב קצת שונה מערים הודיות אחרות: מצד אחד קצב החיים של בנגלור מהיר יותר, מידי יותר ובעל ניחוח מערבי-תעשייתי, מצד שני תמיד אפשר למצוא איזה צ’אי-וואלה בפינת הרחוב ולהעדיף ריקשה על פני מונית.

אפשרות נוספת לבילוי פחות שיגרתי בהודו הוא היכל הבאולינג החדיש, Ameoba Bowling Alley, שמתמלא מידי ערב סטודנטים וצעירים הודים רבים. ההיכל גדול ומרשים, ובקומה השנייה שלו אפשר למצוא משחקי וידיאו. כתובת Church street 22.

האוכל בעיר בנגלור מגוון עד מאוד. תוכלו למצוא כאן גם אוכל הודי מסורתי אך מעבר לכך- תמצאו כאן אוכל מערבי על כל סוגיו. בעיר בנגלור מסעדות מערביות רבות, וכן רשתות מזון מהיר. העיר מתאימה עצמה לאלפי אנשי עסקים אשר מגיעים אליה מידי יום, ולפיכך התפריט כאן הוא בהתאם.

לינה בעיר בנגלור

בנגלור היא עיר גדולה למדי, וכדי למצוא מקום לישון בה כדאי להיעזר בהמלצות. במידה וקיבלתם המלצות מחברים זה מצוין. במידה ולא, הנה כמה אפשרויות:

מלון גאוטם (Gautam)- ממוקם ב-Museum road 17 . מדובר במקום מאוד שקט, החדרים בו גדולים וישנן מרפסות בחדרים. על חדר תשלמו 500 רופי ללילה, או 600 רופי לחדר זוגי.

מלון רויאל לודג’ (Royal Lodge)- נחשב למלון הזול ביותר בעיר, ועדיין תיהנו מחדרים מרווחים ומסודרים. עובדי המלון ישמחו לעמוד לרשותכם. המלון נמצא על יד תחנת הרכבת והאוטובוסים-S.C Road.

צ’אנדרה ויהאר (Chandra Vihar ) הינו גסטהאוס הנמצא קרוב לשוק העירוני של בנגלור והינו זול ובמיקום מרכזי ונוח. חלק מן החדרים צופים אל השוק. נמצא ב-Avenue road.

מלון רייס ויו (Hotel raceview) ממוקם כשמו, על יד מסלול מירוצים. עלות המלון לזוג ללילה היא 550 רופי. כתובתו:  Racecourse road 25.

לאחרונה נפתח בעיר גם  בית חב”ד.

בנגלור- שופינג, שופינג, שופינג

מה נגיד? מזמן לא נהנו לעשות קניות ככה. בנגלור מציעה שפע רב של קניונים, מרכזיים מסחריים ורחובות פופולריים עם חנויות מותגים והרבה בלינג-בלינג. אספנו עבורכם את מרכזי הקניות השונים, שנבדלים בעיקר במחירים. המנעד הוא בין מחירים יקרים מאוד, יקרים או סבירים (את הקניות הזולות באמת תשאירו למיין בזאר). ולא שכחנו לבדוק היכן תמצאו שפע של מותגיים מערביים שאולי ביחס למטבע הרופי ישתלמו כאן קצת יותר.

Vittal Mallya Road- UB City

מתחם קניות, מסעדות ובתי קפה שמיועד לקהל ההודי היותר מבוסס במדינה, שכן במקום תמצאו את כל המותגים הנחשבים החל ממכוניות למבורגיני, לואי ויטון, שאנל ומסעדות שוות. כמובן שלא כל אחד יכול להכנס, ומי מכם שנכנס לקניון יוכל לשים לב למאבטחים בכניסה ולרשימות שברשותם.

כאן זה בוגרשוב?

יו.בי.סיטי     

הדרך המושקעת של מליה רוד, עד לבניין המפואר של יו.בי סיטי

לאורך המתחם רחובות עמוסים מסעדות ובתי קפה שגולשים למדרכות, מה שמעט מזכיר לנו רחוב תל אביבי טיפוסי. בבניין המרכזי של הרחוב (לא תפספסו, זהו בניין עם נוכחות והרבה ז’ון-גלר. ושלט יו-בי-סיטי ) חפשו את מסעדת שירו Shiro. העיצוב של המסעדה, האוכל והאוירה הכללית עומדים כעדות חיה ובועטת לתרבות הבילויים והעולם הקולינרי המשולב של העיר.

ועם החשבון בא הדיכאון

עם העיצוב יבוא התאבון. מסעדת שירו.

St. Marks Road

רחוב בו תוכלו לבצע סידורים שונים הנוגעים למכשירים ניידים, לבקר בלשכת התיירות של קרנטקה (שנמצאת ברחוב המקביל) KFC Building, 48 Church Street, או לקנח בקפה טוב או בירה ונאצ’וס בהארד רוק קפה.

תודו שבא לכם חולצה מהסניף של בנגלור

לקראת ערב המקום הומה סטודנטים צעירים, היפסטרים או כל חובבי האופנה למינהם שבאים להתקשקש על החיים מעל כוס קפה מושקעת ועל הדרך לקנות כמה בגדים שווים בחנות של הקפה. במידה וחפצתם בחוויה קצת יותר אותנטית, במרחק של 2 דקות הליכה נמצא “קושי” – בית הקפה ההיסטורי הראשון והחשוב של בגלור (משהו בסדר גודל של קפה “כסית” או “תמול שלשום”), אליו היו מגיעים אנשי הבוהמייה ההודים לצד המפקדים הבריטים.

קפה קושי

הנוסטלגיה של הבוהמייה. קפה קושי.

Commercial Street

מיועד לחובבי קניות שרוצים עדיין לחוות את הרחוב ההודי ולצאת מהקניון. רחוב צר מלא במותגים מערביים לצד הודים, ולא רק זה! במקום תוכלו להנות משפע דוכני האוכל ההודי שברחוב.

קניונים מומלצים

GARUDA MALL, Magrath Road,Ashok Nagar

PHOENIX CITY MALL, Mahadevapura,Whitefiled Road T

ORION MALL, Brigade Gateway Dr. Rajkumar Road Malleswaram West T

אל תשכחו להביא כוס צ'אי להודי שמסובב את המנואלה שמפעילה את המדרגות הנעות

קצת שופינג עוד לא הרג אף אחד.

בנגלור- אומנות או נמות

אז בנגלור היא לא רק קניות, ואחרי שרוקנתם את הארנק הגיע הזמן למלא את המחשבה באחד ממרכזי התרבות שהעיר מציעה: הזמינו כרטיס למופע מחול או לכו לראות קצת אומנות מקומית.

גנגה סטייל

עיר הקוראת לאנשים להתפתח ולהתקדם.

Maya Art Gallery

גלרייה לאומנות מודרנית שמקדמת יוצרים הודים לא מוכרים בשוק.

כתובת:73,Nandidurga Road Jayamahal Extension

080-23532546

Streisand

גלרייה המציגה אוספי אומנות של יותר מ500 אמנים מכל העולם, בדגש על אפריקה והודו.

SOUTH-EAST ASIA REGIONALOFFICE:382,100 FEET ROAD, INDIRANAGAR

08065373100

Rennaisance Gallerie

גלרייה ליצירה הודית המשלבת \ יצירות ותערוכות של אמנים מפורסמים לצד אמנים בתחילת דרכם וסגנונות שונים.

WESTMIN-STER,13 CUNNINGHAM ROD.

08022202232

Ranga Shankara

אחד מבתי התאטרון המוכרים בבנגלור ובעל שם עולמי. במקום ישנן הופעות תאטרליות והצגות המשלבות מחול ושירה.

טלפון לבירורים/הזמנת כרטיסים לאחת מההצגות: 08026592777

Indira Gandhi Musical Fountain

הופעות אור-קולי לצד הופעות ריקוד ושירה.

במקום מתקיימות שתי הופעות ביום בשעות:

19:00-19:30

20:00-20:30

Raj Bhavan Road, סגור בימי שני.

בנגלור- אקסלוסביות והייטק

מועדון בנגלור הוא אחד ממועדוני החברים האקסקלוסיבים ביותר. כמה אקסקלוסיבי? השמועות אומרות שעד שאדם מתקבל הוא יכול לחכות 20 שנה. שווה לכם להיכנס לסיבוב במועדון, שמשמר משהו מהמסורות ומגוון הגינונים מימי הראג’ הבריטי

נא להתנהג בהתאם

אז יש משימות כניסה כמו באחוות בקולג’ים בארה”ב?

לא מדובר במועדון ריקודים או משהו בסגנון, אלא במועדון יותר לכיוון של קאנטרי קלאב, שמבוסס על עיקרון “הקיבוץ”: יש ערבי חבר’ה, חדר אוכל מפואר, חדרי כושר,  חדריו הרצאות, בר משקאות, בית קפה, מדשאות משחקים והרבה סטטוס. לכאן מגיעים הטופ של החברה ההודית, (אלה שעשו קניות קודם ביו.בי סיטי) כשהם רוצים לשחות או להתאמן בקאנטרי קלאב, להיפגש עם חברים או לבוא להקשיב להרצאה.

אין לדרוך על הדשא

החברים במדשאות הקיבוץ היקר. 20 שנה צריך להמתין כדי להתקבל.

בנייני הייטק ותעשייה רבים פזורים בעיר, הרבה מהם מקשטים את הנוף העירוני וחלקם מרוכזים במתחמים מאובטחים כמו:

Embassy Golf Links

זהו אגד של מיטב החברות העולמיות מייקרוסופט, יאהו, אינטל ועוד. חשוב שתדעו שנושא הביטחון במתחמים אלה רגיש במיוחד, לכן אם יש לכם חבר שעובד (או במקרה הוא המשקיע הזר שבא לבנגלור) תאמו איתו ביקור מראש, מפני ששווה לבוא ולהתרשם אחד המתחמים הללו שמהווים עולם ומלואו עבור העובדים. ישנם מתחמים שיש בתוכם כנסיות ובתי מלון לאורחים מחו”ל, או לכאלו שלא רוצים להתרחק ממקום העבודה.

כפר ההיי טק

מתחמי ענק של חברות הייטק מכל העולם. קרוב לוודאי שתשמעו שם גם עברית.

בנגלור- סיכום

בנגלור על פניו נראית כמו עוד עיר עבורנו, הייטקיסטית ותעשייתית, אבל דווקא זה מה שמייחד ומבדיל אותה מבין ערים אחרות בהודו. מבעד לחלונות הזכוכית הגדולים של מגדלי ההייטק ומרכזי הקניות נשק, עוד פן בפרצופה של הודו. ואולי דווקא אחרי שכבר רואים הודו קצת אחרת, ביקור בבנגלור יכול לרגש ולהפתיע אף יותר. החוויה העירונית המערבית בבנגלור שופכת אור נוסף על המורכבות של החברה ההודית, שהולכת ומסתבכת ככל שאנחנו נחשפים אליה יותר.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *