סטודנט רעב, חסר זמן ואמצעים? המתכון הזה בול בשבילך! נעמה רוזנקרנץ חוזרת אלינו במתכון מטורף להלו טו דה קווין. זה הזמן לשים מאחריכם את המבחנים והבאסה ולהתפנק על החיים
היוש!
אנחנו כבר ממש באמצע הקיץ. תקופת המבחנים נגמרה, אלא אם כן משכתם למועדי ב'…
אני לא בין אלה שמשכו, אבל יש מספיק חברים סטודנטים שלא מפסיקים לקטר על התקופה העמוסה והקשוחה הזאת.. לתמרן בין כל המבחנים, העבודות והחיים.
אז הנה לכם הזדמנות להכין קינוח אליפות שקל מאוד להכין, ובינינו, כולנו עפנו עליו בהודו- כן, מדובר ב"הלו טו דה קווין" (או בעברית 'שלום למלכה') שיגרום לכם לרצות ללמוד בחברותא ויהפוך את המפגש לטעים במיוחד!
מה צריך?
- תבנית סיליקון לקאפ קייק
לבצק:
- 240 גר' ביסקוויטים
- 120 גר' חמאה
אם נגמר לכם הסוכר, יש לשכנה מלמעלה
מה עושים?
1. מרסקים את הביסקוויטים עד שמקבלים אבקה חלקה.
2. ממיסים את החמאה, שופכים על אבקת הביסקווטים, מערבבים עד שהתערובת אחידה
3. ממלאים את שקעי התבנית תערובת הביסוויטים ועם האצבעות דוחסים את התערובת עדי שיתקבל צורה של קערונת ביסקוויטים בתוך השקעים.
4. מעבירים לפריזר לחצי שעה עד שעה.
למלית:
-
6 בננות (ל-12 קעריות של ביסקווטים)
-
חופן אגוזי מלך קלויים בלי מלח
-
חופן אגוזי פקאן קלויים בלי מלח ובלי סוכר
-
חופן שקדים קלויים בלי מלח
-
כדור גלידה וניל לכל קערה
*כמויות האגוזים והשקדים תלויות בכמה אתם אוהבים אותם
מה עושים?
-
קוצצים את האגוזים ועושים מיקס אגוזים ומנחים בצד
-
חותכים את הבננות לפרוסות אלכסוניות בעובי של 2 ס"מ לערך
-
מוצאים את את התבנית קאפ קייק מהפריזר ועל הדרך מוצאים גם את הגלידה. משחררים את הקעריות מהתבנית.
-
מסדרים את התבניות על צלחות.
-
מסדרים את הבננות בתוך הקעריות כשחצי מהן בתוך הקערה וחצי בחוץ, קצת אחת על השניה כדי שתיווצר צורה של פרח.
-
מניחים כדור גלידת וניל
-
מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל הגלידה
תהנו..
מקווה שתקבלו ציונים טובים!