טיול להודו - כל העובדות החשובות
טיול להודו נעשה בשנים האחרונות פופולארי ביותר בקרב טווח גילאים רחב,וכבר מזמן אינו רק נחלתם של צעירים 'בטיול הגדול'. הודו הנה כל כך מגוונת שתוכל להתאים גם לטיולי משפחות ,ירח דבש , גיל הזהב וכל מי שחשקה נפשו בפסק זמן מן השגרה ומעוניין בחופשה יוצאת דופן. בזכות עלויות נמוכות יחסית שלו, מתאפשר טיול להודו גם לטווח זמן קצר של כשבועיים עד חודש. מטרת כתבה זו לכוון אתכם אל סוג הטיול בו אתם חפצים ולתת מידע מקיף ונחוץ לפני טיול להודו.
טיול להודו – בטן- גב- פנאן
אם בנופש בחופים חשקה נפשיכם- דרום הודו זה המקום בשבילכם. מדינת גואה (Goa) הנה היעד המוכר והפופולארי ביותר לנופשים במהלך טיול להודו. בגואה חופים יפים ולבנים, חיי לילה, מסיבות ואוכל טוב. מדינת קרלה (Kerela) היא אופציה נוספת ופחות המונית לאנשי החופים. יש בה עיירות חוף קטנות שגם הן פופולאריות בקרב תיירים.
נקודת הציון המשמעותית ביותר של חופי הודו נמצאת באיי אנדמן(Andaman)- קבוצה של 250 איים אקזוטיים הידועים בין היתר באתרי הצלילה שבהם. ניתן להגיע לאיי אנדמן בטיסה ישירה או בהפלגה במעבורת. ההגעה לשם יחסית יקרה, כדאי לקחת זאת בחשבון , אך מדובר בפנינה שבכתר.
העונה המומלצת לחופים במהלך טיול בהודו היא בין אוקטובר למרץ על מנת שלא תיתקלו בגשמי מונסון.
להתפנן בגואה.
רישיקש, הרידואר, וראנסי , האשראמים בדרום הודו , דרמסאללה – כל אלו מקומות בהם תוכלו להתחבר לקדושה ולרוחניות. לחובבי היוגה רישיקש ודרמסאללה (Dharamsala) יתאימו במיוחד. ברישיקש (Rishikesh) והרידואר (Hariduar) ובעיקר בוראנסי (Varanasi) תוכלו לראות ולהשתתף בפוג’ה- טקס מסורתי הנערך על נהר הגנגס. האשראמים בפונה (Puna) שבדרום יתאימו למי שמעוניין להתנתק, להתבונן בעצמו מקרוב ולתרגל רוחניות. אופציה נוספת ומהנה במיוחד היא דהארמסלה והכפר טושיטה (Tushita) שנמצא במרחק הליכה ממנה- בו מתרגלים מידי יום מדיטציות, יוגה וגם ויפאסנה שנמשכת שבועיים.
קופיף מתרגל רוחניות בדרמסאללה. צילום: נטע ארזי
טיול להודו – טרקים וספורט אתגרי
לחובבי הטרקים, צפון הודו הוא האזור המומלץ. אזורי הטרקים העיקריים מתרכזים בלה (Leh) ובלדאק (Ladak) , שם ישנם נופים מדבריים קסומים לצד הרים מושלגים ופסגות ירוקות. כמובן שצריך להגיע לשם בעונה המתאימה. העונה האידיאלית לטיולים בצפון הודו מתחילת אפריל ועד סוף אוקטובר, אך בלה ואיזור לדאק שנמצאים במקומות מאוד גבוהים התקופה המומלצת היא בין יולי ואמצע ספטמבר. מלה תוכלו לרדת למנאלי (Manali), שנמצאת גם היא באזור יפהפה ומתאים לטיולים ארוכים וטיולים יומיים. במנאלי תוכלו ליהנות גם מספורט אתגרי.
טיול להודו הוא לא רק ‘זולה’. צניחה חופשית במנאלי. צילום: הילה וייצמן
טיול להודו – תרבות ופולקלור
במהלך טיול להודו תפגשו לא מעט דתות ומסורות שונות. ההינדואיזם הינה הדת הראשית, אך ברחבי הודו בולטות גם הדת הסיקית (שילוב של הינדו ואיסלאם) אשר ריכוזה גבוה במיוחד במדינת פונג’אב (Punjab), והבודהיזם, אשר רוב מאמיניה הם טיבטים אשר מתגוררים בהודו.
מי שעבורו טיול להודו הוא הזדמנות לראות תרבות שונה וצבעונית יהנה מחבל ראג’סטאן (Rajastan) המלא במקדשים, טיולי גמלים, שווקים צבעוניים וערים עתיקות. בנוסף מקדש הזהב באמריצר- מקום מושבם של הסיקים והערים רישיקש ווראנסי, הם מקומות חשובים להודים ומלאי השראה לתיירים. העיר דרמסאללה היא מקום מושבם של אלפי טיבטים, וניתן לראות מקרוב את הטקסים שלהם- מקום מעניין ומלא השראה וכמעט בכל טיול להודו עוברים בדרמסאללה.
כל אלו הן הצעות בגדר טעימה למי שמתכנן טיול להודו לתקופה קצרה. אם התמזל מזלכם והנכם מתכננים טיול ארוך בהודו- ישנם מקומות רבים ומעניינים שלא מצויינים כאן. לרוב עדיף לא לתכנן ופשוט לטייל ממקום למקום, לפי החשק ומזג האוויר.
טקס הפוג’ה.
ההכנות לקראת טיול להודו תמיד מעלות את סף ההתרגשות וגם מרוקנות עוד קצת את הכיס.
להלן כמה טיפים חשובים על מנת לחסוך לכם זמן וכסף ובעיקר כאב ראש לקראת טיול להודו.
יתכן מאוד שילחיצו אתכם לפני הנסיעה, ישאלו אתכם ‘למה דווקא הודו’, יגידו לכם שזה לא בשבילכם, שתהיו בשוק טוטאלי כשתגיעו. אל חשש! זה חלק מהחוויה של הודו. עם זאת, כל אחד חווה את הודו בצורה שונה כך שעד שלא הייתם בהודו- לא כדאי להיצמד לחוויות של אחרים. רקמו לכם טיול להודו על פי רצונכם והיו גמישים.
כדי להיכנס להודו חייבים להוציא ויזה. לא ניתן להוציא ויזה דרך שגרירות הודו אלא דרך קבלני המשנה שלהם חברת כספי ואם.אס ויזה. רוב סוכנויות הנסיעות כבר מיומנות בהוצאת ויזה לפני טיול להודו ויוכלו לחסוך מכם את הטרחה שבהגעה הפיסית למשרדים.
עם זאת יש לציין כי סוכנויות הנסיעות עשויות לקחת עמלה גבוהה על הוצאת הויזה, והפער יכול להגיע למאה שקלים יותר אז קחו בחשבון. חשוב להוציא את הויזה מספיק זמן מראש- כשבועיים כי זה לוקח זמן. אם בכוונתכם להגיע לנפאל ואפילו אם אתם רק חושבים על כך הוציאו ויזה לשתי כניסות (דאבל). בהודו זמן שהייה מוגבל של ארבעה חודשים עד חצי שנה.
טיול להודו דורש לא מעט חיסונים. זה קצת מתסכל ויקר לכיס אבל באמת שהבריאות שלכם חשובה יותר מהכול ולא כדאי לקחת סיכונים. חיסוני חובה הם קדחת צהובה, דלקת כבד A, טיפוס הבטן, דלקת קרום המוח ודלקת מוח יפנית. חיסונים נוספים על פי המלצת המרפאה שתבקרו בה ולפי האזור בו אתם מתכוונים לטייל. לכל איזור יש את המחלות הנפוצות בו, כך שגם אם אתם רק חושבים לנסוע למדינה כלשהי עדיף לעשות מראש את החיסון בארץ.
יש מספר חברות שטסות מן הארץ להודו, כולן בקונקשן (טיסות לא ישירות). המחירים משתנים מאוד לפי החברה, תאריכי נסיעה, מיקום המושב ועוד. המחירים יכולים לנוע בין 600 דולר ועד ל-1200 דולר.
הטיסה הזולה ביותר על פי סקר השוק היא דרך חברת התעופה האוקראינית. עם זאת, החברה ידועה בקונקשנים הארוכים שלה ויתכן שתאלצו לחכות מעל עשר שעות בשדה התעופה של קייב. חברת התעופה הירדנית מציעה גם היא טיסות. ניתן להגיע במונית מן הגבול או בטיסה מנתב”ג לרבת עמון. אפשרות זולה נוספת לאמיצים מביניכם- עם “איר אוזבקיסטן”. אל על מוציאה טיסות ישירות למומבאיי (Mumbai)- יקר יותר אבל נוח. עם תוספת של עוד כ-50 דולר אפשר להמשיך בטיסה נוספת לדלהי. ישנן טיסות משולבות- של אל על עד מילאנו ומשם עם חברות הודיות- קצת יקר אבל עסקה לא רעה.
אין הרבה ציוד שאתם צריכים לקחת אתכם עבור טיול להודו. הדברים החשובים הם תיק גב נוח עם כיסוי, נעליים נוחות להליכה- בחלקים רבים של הודו אפילו כפכפים ישרתו אתכם נאמנה ומצלמה כמובן, כי תמיד יש מה לתעד. התייעצו עם מי שכבר היה בהודו מה לקחת- חבל להיסחב סתם עם דברים וגם אפשר לקנות שם ממש בזול- בעיקר בגדים וכלי רחצה.
מומלץ לקחת טבליות לטיהור מים מהארץ וסט מצעים נקי.
אם לא מצאתם שותף עבור טיול להודו ואתם מאוד רוצים לנסוע- אל תוותרו. השאירו מודעה באתרים שונים. ניתן להיכנס לפורומים בראש האתר ושם ללוח הודו כדי לבדוק אם ישנם עוד מחפשי שותפים לטיול. ברשת חנויות ‘למטייל’ מתקיימות הרצאות על הודו, כדאי להתעדכן, תוכלו לפגוש שם שותפים פוטנציאלים,או לתלות מודעה על לוח המודעות בחנות על חיפוש שותפים. כדאי גם לברר עם חברים אולי הם מכירים גם מישהו שרוצה לנסוע ומחפש שותף. ככל שתשתפו יותר אנשים יש יותר סיכוי שתמצאו שותפים לטיול. תמיד אפשר להתפצל אם זה לא מסתדר, עוד תפגשו בהודו כל כך הרבה אנשים.
גם האפשרות לטייל לבד בהודו היא לא רעה כיוון שהמבחר הוא עצום, ולעיתים נסיעה עם שותף עלולה להגביל אתכם מלעשות את מה שחשקה נפשכם. מסיבה זו יש מטיילים אשר מחפשים שותף ‘לנחיתה רכה’- תמיד זה נחמד להגיע למקום חדש עם מישהו, ולא לגמרי לבד.
לשנות גישה ולהצטייד בהרבה סבלנות
הסעיף הזה חשוב כי בהודו כל דבר קורה בזמן שלו. אף פעם אל תאמינו לזמן שיגידו לכם.
אם אמרו לכם שנסיעה באוטובוס לוקחת שש שעות, היא יכולה בכיף לקחת שתיים עשרה שעות, כי הקצב של ההודים הוא אחר משלנו והכל שם קורה לאט. אפשר להתעצבן מזה ואפשר להחליט שאתם בהודו, ויש לכם עכשיו את כל הזמן שבעולם, ורצוי שתהיה גם סבלנות. אבל זה בסדר גם אם לא תהיה סבלנות. זה חלק מהעניין של טיול להודו.
אוכל הודי- חלק בלתי נפרד מכל טיול להודו. צילום: זהבה דוד
כתיבה: נטע ארזי