מתכון קל ופשוט של צ'י פוד המלמד איך להכין נזיד עדשיםבמיוחד לכל חובבי הודו
דאל נזיד עדשים
זהו נזיד פופולארי שהכרתי בטיולי בהודו ,שם הוא נקרא דאל, והוא משתלב היטב עם אורז או צ’אפאטי (לחם הודי).
השילוב של חמאה ושמן מחזק את טעם החמאה ומאפשר לעבוד בחום גבוה יותר.
ניתן להחליף את העדשים בקטנייה אחרת (למשל, מאש).
מצרכים:
20 גרם חמאה ומעט שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1כוס עדשים כתומות
3 שיני שום כתושות
2 כוסות מים
תבלינים:
חתיכת ג’ינגר מגורד
כפית זרעי כמון
כפית גראם מסאלה
1 כפית קומין (זרעי כמון)
מעט פלפל לבן
כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית כורכום
כפית מלח (להוסיף רק אחרי הרתיחה!)
אופן ההכנה:
1. להמס החמאה ולהוסיף שמן.
2. לפצפץ זרעי הכמון* (כאשר זורקים את הזרעים לשמן בטמפרטורה הנכונה, הם נפתחים ומפיצים טעם וריח).
3. להוסיף הבצל ולערבב עד שנהיה שקוף.
4. להוסיף שום וג’ינגר עד להזהבה.להוסיף התבלינים (ללא מלח).
5. להוסיף העדשים ולערבב. להוסיף המים ולהביא לרתיחה.
6. להנמיך ולבשל על אש בינונית . במשך כל זמן הבישול יש להסיר קצף ולכלוך המצטברים בסיר (לכפות).
7. להוסיף מלח ולתקן התיבול במידת הצורך (לעיתים מומלץ להוסיף כפית כמון נוספת).
8. הגשה: מומלץ עם אורז חם ליד.
* הוספת זרעי הכמון בטמפרטורה הנכונה (ניסוי וטעייה) חשובה מאוד – בטמפרטורה נמוכה מדי הזרעים לא יתפצפצו, ואילו בגבוהה הזרעים יישרפו.