Categories
ללא קטגוריה

ניו דלהי- מידע על דלהי שלא הכרתם

חשבתם שהעיר דלהי היא רק המיין בזאר? אתם לא לבד, רוב המטיילים חושבים ככה. הצצה קצת מעבר לפינה של שכונת הפהרגאנז' המפורסמת מגלה דלהי ענקית, מלאה בשכונות מרתקות שלא היו מביישות את פלורנטין או צפון תל אביב, בילויים, ומעמד ביניים הודי צומח שיכול להזמין אתכם לדרינקים. בואו איתנו למסע אל תוך דלהי שלא הכרתם,  ותגלו שהצפונים של דלהי באים דווקא מהדרום. כתבי השטח שלנו היו צריכים להסכים שיזמינו אותם להרבה בירות,  וללכת לשלל מועדונים ומסעדות ברחבי העיר. אבל הי, מה לא נעשה בשביל הקוראים שלנו.

800 רופי ללילה, ארוחת בוקר בהרי ראמה, מצעים אצל אבי ורנסי, מעיל עור אצל שייח והופ – כרטיס אוטובוס ליעד אחר בהודו.  “מיצינו את דלהי אחי, בוא נעוף מפה”.   אז רגע, לפני ההכרזה הזו, בואו תקראו על מה שלא מיציתם… בכתבה זו נסקור את דלהי שלא הכרתם: שכונות אחרות, קניונים, מועדונים ומסעדות ושכונות שיגרמו לכם להרגיש שאתם בפלורנטין, קניון ארנה, או שינקין. נתחיל את הכתבה באפשרויות תחבורה (נחליף רכבת תחתית בטיימס סקוור?),  ניתוח כמה זה עולה לנו (תכינו את הארנק לבילוי בדיוק כמו בתל אביב) ומהי תרבות היציאה (דפקת יציאה מאוחרת? תשכח ממקום, אתה עדיין בהודו, לא בפלורנטין),  ונמשיך את הכתבה בסקירת השכונות עצמן.

ניו-דלהי – תחבורה אל שכונות אחרות מהמיין בזאר

התחבורה המוכרת לכולנו בהודו בתוך הערים היא לרוב ריקשות.  במקרה ונוסעים למרחק קצת יותר ארוך בדלהי גם מוניות רכב רגילות, מהסוג שאולי מוכר לחלקכם כאשר אתם נוסעים לשדה התעופה…   אפשרות נוספת נהדרת בדלהי היא המטרו,  זול, מהיר וחדיש, רק שבשעות יום רבות צפוף מאוד.   נשים שלא רוצות שידחפו עליהן במקרה צפיפות מוזמנות לפנות לקרון הנשים המיוחד מקדימה.      התחנה הקרובה ביותר למיין בזאר היא rama krisha ashram marg,  היא נמצאת בצידו ההפוך של המיין בזאר לצד של תחנת הרכבת new delhi station.   לרוב היעדים תצטרכו להחליף רכבת תחנה אחת משם,  ב-rajiv chowk,  שהוא סוג של הטיים סקוור ההודי בכל הקשור לסאבווי…   כדי לצאת לבילוי בשכונות שאותן נסקור מהמיין בזאר, דרושה לעיתים נסיעה של 20 דקות.  אנו ממליצים להתפנק עד הסוף,  כי אתם עומדים לצאת לערב שאינו מאפיין את רובו של הטיול התרמילאי של הודו.  עלות מונית מהמיין בזאר היא לרוב סביב 400 רופי, משהו לא נורא כאשר מתחלקים מספר חברים.  קחו בחשבון שציון שם השכונות אותן נציין יעלה מעט את התעריף ההתחלתי בו ינקוב הנהג.  התמקחו בנימוס.  שיטה טובה אחרת היא להזמין מונית מהגסט האוס – בקבלה ישמחו לספק לכם מונית במחיר הוגן,  כפי שעושים בהסעות מהמיין בזאר לשדה התעופה.

ניו-דלהי – חיי הלילה ונורמות

בהגיעכם למועדון אתם יכולים להרשות לעצמכם להתלבש יפה. אפילו אולי קצת יותר חשוף ממה שנהוג ללבוש ברחוב בדרך כלל. רוב הסיכויים שלא תהוו אטרקציה גדולה ממש שכן במועדונים אתם יכולים להיחשף לקהל ממעמד הביניים והמעמד הגבוה של הודו, ותראו שהסארי לא ממש נכלל בלבוש לבילוי הערב. בניגוד לתל אביב שלנו, שהיא עיר ללא הפסקה, בניו-דלהי דווקא יש הפסקה. היציאות לבילוי מתוכננות לשעות הערב המוקדמות יותר, החל מ 20:00-22:00. רוב מקומות הבילוי נסגרים כבר בחצות וחצי. כמו כן, אם אתם רוצים למצוא מקום באיזה בר טוב, כדאי מאוד שתצאו מוקדם יותר.

את הפנג’בי משאירים לארוחות משפחתיות. מבלים במועדון בעיר

ניו-דלהי – כמה זה עולה לנו?  מיסים ותעריפים

שימו לב, שימו לב!  לבלות בדלהי עלול לעלות לכם כמו שהות של יומיים-שלושה בחדר בקאסול. אבל ככה זה, כשרוצים את הטוב ביותר בעיר אז משלמים יותר. דבר חשוב שכדאי שתדעו בהגיעכם לעיר הוא שבמסעדות, בתי קפה, מועדונים, פאבים וגם במלונות יש את עניין תשלום המיסים. שימו לב שבכל חשבון שתקבלו תמיד יוסיפו לכם אחוז של מיסים. כמה? זה תלוי. אלכוהול למשל זהו מס גבוה. ישנם מקומות שהמיסים יהיו 30% מהחשבון ויש כאלה שהרבה פחות. אתם יכולים לברר בכל תפריט בו תעיינו אם המחיר כולל  מיסים או לא. אז על מנת למנוע הפתעות לא נעימות, תנסו לזכור את הפרט הזה.

מוניות- ישנן מוניות עם מונה (במחיר התחלתי של 30-50 רופי) ונסיעות לשכונות מסויימות, קניונים וכו’ יכולות להגיע בקלות ל-300-500 רופי.

וזה רק על דיאט קולה, צ’יפס וכמה בירות תמימות… תוסיפו מיסים והופ החשבון קופץ

טיפים- עניין הטיפים תמיד מעלה את השאלה האם נהוג או לא נהוג להשאיר טיפ? התרבות המערבית הכניסה את הנוהג הנ”ל, אך שימו לב בזמן שאתם מקבלים את החשבון אם הסעיף של מתן טיפ למלצר לא כלול כבר במחיר הסופי. אם  זה כלול קבלו פטור, אם לא – לשיקול דעתכם, אבל לא יזיקו כמה רופיות כדי להביע את שביעות רצונכם. פה זה כבר עניין של תפיסה אישית. יש האומרים כי הכנסת הטיפים להודו במסעדות “תקלקל אותם כמונו”, אך מצד שני הודו מבוססת על טיפים בכל מיני שירותים אחרים,  למשל סבלים אז מה רע שגם בתחום המסעדות?  לשיקול דעתכם.
קבלו טיפ על הטיפ: “טיפ” זו מילה בינלאומית. במידה ואתם פותחים דיון בנושא מול פניו של המלצר, המילה “תשר” תעזור לכם…

אוקיי – מוכנים?  נתחיל בסקירת המקומות המעניינים שתמיד רציתם לדעת עליהם!!

  Hauz khas village – אין נימוק  מדוייק למה המיתחם הזה, האוז קאס וילג’,  הצמוד לשכונת האוז קאס, יכול להיחשב כמקבילה לפלורנטין.   אולי כי השם מזכיר את הוילג’ של ניויורק?  ואולי האוירה…  המקומיים מספיק מבוססים בכדי לבלות בו. אמנם אין AMPM וגם לא כלבים משוטטים, אבל האנרגיות… האנרגיות מזכירות במקצת את ההוויה של הדאון טאון של תל אביב – מדובר במדרחוב בו תוכלו למצוא בתי קפה, ברים, דאנס קלאבים ססגוניים ועוד. ישנן גם מסעדות יוקרה שיהיו רחוקות מהדאבה של המיין בזאר מבחינת המחירים אבל יפתיעו אתכם במנות גורמה. כמו כן, תוכלו למצוא חנויות אופנה מקסימות ופריטים יפים לכל פאשניסטה.  הצעת תחבורה שלנו:  הגיעו למקום במטרו בשעות הערב,  אל תחנת hauz khas (הקו הצהוב) ומשם ריקשה אל מיתחם הוילג’ שתעלה 100 רופי,  וחיזרו במונית בשעת לילה מאוחרת (“לילה בהודו” = חצות,  גג :1:00 ) – 300-450 רופי תלוי ביכולת המיקוח שלכם.

שלטים מהבהבים של בתי קפה, ברים, דאנס קלאבים ססגוניים. האוז קאס וילג’

המלצת הצוות– להתחיל בארוחת גורמה במסעדת הZEEF ולסיים בדאנס בר .RASATA BAR

 Vasant kunj זהו אזור הקרוב לאונירסיטה ומלא בסטודנטים.  אם אתם מכירים סטודנטים נסו להתחבר איתם ולצאת לבתי הקפה הקטנים.  רובעי המגורים יוקרתיים יותר.  באזור זה נמצא קניון  Ambience mall שלעומתו הקניונים בהרצליה מחווירים. לקניון זה אפשר להגיע לא בהכרח לצורכי קניות אלא יותר לצורכי בילוי. לאחר שישבתם קצת ב-starbucks,  אל תשכחו שיש במקום את בר ה- Strikers,  דאנס בר יוקרתי ואוכל מעולה, שמומלץ להגיע אליו מוקדם אם לא הזמנתם מקום מראש. אם תגיעו מאוחר כמו שאנחנו עשינו,  תעמדו כל הערב ותראו 100 שולחנות מלאים במעמד הביניים ההודי מחייך אליכם.   ולא,  שלא כמו שאולי אתם רגילים בהודו,  הם לא יזמינו אתכם לשבת איתם כי אתם תיירים. אתם בהודו אחרת.

מפזזים ושותים לצד מוריסון, לנון והנדריקס. לא לשכוח להזמין מקום או להגיע מוקדם

 Connaught Placeקוונאט פלייס- מהאזורים היותר מוכרים והקרובים למיין בזאר (10 דקות בריקשה). מקדונלד’ס, פיצה האט, פיצה דומינוס, סטארבקס, פאבים, מועדונים וחנויות מותגים מהמובילים בעולם מחכים לכם שם.

Khann Market בשוק זה, שנמצא לא רחוק מקונאנט פלייס, ישנן מסעדות טובות מכל הסוגים, החל במסעדות איטלקיות ועד האסייתית המעולה Sidewolk.

שלטי מותגים מאירים לעברכם. הקוונאט פלייס

Gurgaon – גוראגון.  שכונת ההייטק שבדרומה של דלהי מלאה בחברות ממשלתיות, טלפוניה,  הייטק ומה לא. קצת מזכיר את ההרצליה פיתוח שלנו.  לחובבי השופינג השכונה מציעה קניונים עם סיילים מטורפים,  אבל לא רק – בכל יום ראשון מתקיים שוק מוצרים אורגניים מהחווה. JOR BAGH MARKET LODI בין השעות 9-14.

אפילו המנורות בשווקים מושקעות

DLF אזור קניות מכובד עם קניון מכובד לא פחות שניתן למצוא בו הכול, החל ממותגי בגדים וקוסמטיקה מוכרים ועוד.

שפע של קומות על המדרגות הנעות

לקשמינגר רמש-פארק –   חפצה נפשכם במציאות של בגדים מעודפי ייצור או סוג ב’ של מיטב המותגים? בשוק הנ”ל (אם תפשפשו היטב בחנויות הבגדים) תוכלו למצוא את המותגים המערביים (זארה, מנגו וכו’) שלרוב מיוצרים בהודו (ובגלל זה הם שם). השוק נפתח בשעה 11:00.

LADO SARAI– אזור בו ישנן גלריות אומנות ואת אחד המועדונים הגדולים והידועים בעיר:  הSHROOM-. למועדון הזה לא תמיד קל להיכנס,  אך בגדים טובים, וקשר עם יחצנים הודים שיכניסו אתכם לרשימת המוזמנים, יכולים להגביר את הסיכוי!  המועדון נמצא ב-cresent mall לא רחוק מ-qutab minar האתר התיירותי המפורסם הנראה למרחוק משכונות דרום דלהי.
בשכונה זו תמצאו גלריות אומנות הודית מודרנית, כגון:

EXHIBIT 320  |  Anant Art Gallery  |  Art positive  |  Must Art gallery

VASANT VIHAR– אחד מהרובעים היוקרתיים והמפורסמים של דלהי,  שם תוכלו לצאת לסרט באנגלית,  ארוחה במסעדה טובה.  המקום הראשון בהודו שבו נפתח סניף מקדונלדס בשנת 1996 והומצא המותג maharaja mac!

Chittaranjan Park (CR park)– זוהי שכונת שיק של סטודנטים בדירות שכורות,  ומעמד ביניים צעיר ותוסס גר בה.

ולסיום-קצת שיק בשוק- MY BAR

ולמי שממש לא רוצה לצאת מהמיין בזאר אבל כן רוצה להרגיש קצת שיק ופחות שוק בכניסה למיין באזאר (לא מכיוון תחנת הרכבת אלא מהצד השני) יש… בר! ממש ככה- בר עם פלזמות, עשן סיגריות, שתי קומות ובירה של קינג פישר. MY BAR. זה יכול להיות הבר שלכם אם תשארו שם מספיק.

אתרים נוספים מחוץ  למיין באזאר יש כמעט בלי סוף. דלהי מתפתחת וגדלה בקצב כזה שעד שתסיימו לקרוא את המאמר הזה כבר יפתח בר חדש, שכונה חדשה ואטרקציות חדשות. מה שכן, שימו לב למה שנכתב בתחילת המאמר – לניו דלהי חוקים משלה, אבל עצם היציאה מהמיין באזאר לעבר מקומות חדשים ומרעננים שמסמנים את השינוי שחל בהודו מבחינה תרבותית- כלכלית- חברתית, לגמרי שווה את זה. חוץ מזה, תודו שהתגעגתם לשמלות ערב מזארה, חליפות מטומי הילפגר וכוס בירה ביד…

אקזוטי מרענן ומשעשע. תרמילאים ביום כיף בקניון בדלהי

ולסיום ניתן לכם המלצה על מקום מעניין לבקר,  שהוא לא בדיוק שכונה:

Sulabh International Museum of Toilets – מוזיאון האסלות – אל תצחקו אבל מדובר במוזיאון מעניין. המוזיאון לא רק עובר על ההיסטוריה של המצאת האסלה וכו’, אלא יש בו אפילו מעבדה פעילה שמדגימה איך מייצרים מגוף האדם חשמל, גז לבישול, מים להשקייה וכדומה. הביקור מרתק ושווה את הביקור. הכניסה ללא תשלום, פתוח בימים שני-שבת בין השעות 10:30 עד 17:30.

Sulabh Gram RZ-83 Mahavir Enclave, Palam-Dabri Road,New Delhi

www.sulabhtoiletmuseum.org

מרתק, מעניין ולא צריך לשאול איפה השירותים פה. מוזיאון האסלות

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *