Categories
ללא קטגוריה

פאניר באטר מאסאלה: המתכון

אפרת דביר (50) גרה מזה 15 שנים ביישוב הקהילתי "אורוויל" שבדרום הודו, עם בתה לילה בת ה-13. היא מבשלת, עוסקת במסעדנות, כותבת ומאיירת. כיום, היא עמלה על הוצאת ספר בישול הודי בניחוחות חדשים. כזה שיעורר געגועים בטעם קארי וקוקוס בליבם של כל משוגעי הודו לדורותיהם.

אתם מוזמנים לתרום לאפרת בדף הפרוייקט שלה ב"הדסטארט". נשארו לה ימים מעטים על מנת להגשים את החלום ונשאר לה רק עוד סכום קטן לגייס. בתמורה, היא מפנקת במתכון מתוך הספר

אולי זה הצירוף של הג'ינג'ר והשום יחד עם העגבניות והקאשיו הקטיפתי, ואולי תבלין הגאראם מאסלה והציפורן. בכל אופן, זו מנה שגורמת להרבה אנשים לחייך מאושר.

מתכון ל-4 סועדים (מגישים ליד אורז או צ'פאטי):

מרכיבים

4 כפות שמן

צ'ילי אדום יבש אחד

8 עלי קארי

 כף זרעי כמון1

3 פרחי ציפורן

1 כוכב אניס בשלמותו

1 כפית אבקת כוסברה

בצל קצוץ1

5 שיני שום קצוצות

3 כפות ג'ינג'ר מעוך

חצי כפית צ'ילי אדום קצוץ

חצי כוס עגבניות חתוכות קטן

1 כוס עגבניות מרוסקות

 כפית גאראם מאסאלה או בהארט1

3 כפות אגוזי קאשיו מרוסקים לממחה

1 כף סוכר חום

350 גרם גבינת פאניר מוזהבת במחבת (ניתן להחליף בגבינת חלומי או אפילו בטופו)

 

אופן ההכנה

מתחילים בטיגון הצ'ילי ועלי הקארי בשמן. מוסיפים את זרעי הכמון, כוכב האניס ופרחי הציפורן ונותנים לשמן לספוג טעמים. מחלישים את האש ומוסיפים את העגבניות. נותנים להן להצלות ממש טוב עם תערובת התבלינים והשמן ואז מוסיפים את ממחה הבצל, השום, הצ'ילי הכתוש והג'ינג'ר. מוסיפים כוס עגבניות מרוסקות ונותנים להכל להצטמצם על אש בינונית. לאחר מכן מוסיפים את ממחה אגוזי הקאשיו וסוכר חום.

בינתיים בצד, חותכים את הגבינה לקוביות בינוניות ומשחימים כחמש דקות במחבת עם כף חמאה עד שהיא מזהיבה מכל צדדיה.

מוסיפים מעט בהארט או גאראם מאסאלה ומלח. מבשלים כרבע שעה על אש בינונית, מאחדים טעמים ומוסיפים את גבינת הפאניר שטוגנה בחמאה.

בתיאבון!

 

*ע"מ לתרום לספר הכנסו ללינק זה 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *