והפעם במסגרת פינת הבישול נתנו דרור לדליה גטרייטמן, שטסה להודו לטיול עם בעלה לביקור ילדיה ושאר חברים, וחזרה עם גרסה משלה למאכלים המוכרים.
החזרה מהודו, הביטוי הכי שחוק כמעט כשמדברים על תת היבשת ולא משנה מי (א.ב. יהושע, זוכרים? סרט אנגלי יפהפה משנות ה-90 ועוד ועוד), אז מה הפעם? הפעם נדבר על הטעמים שנשארו לנו ובנו כשחזרנו משם ומה באמת נשאר איתנו עם חזרתנו הביתה.
משהו לפניר. צילום: מתוך ויקיפדיה
כמעט כל מי שאני מכירה שנסע להודו שזר בזר החוויות שהביא משם גם "COOKING CLASS" ונשבע אמונים למטבח הצמחוני הבריא הזה. כן גם הצעירים וגם ההורים שנסעו בעקבות ילדיהם (ואני בתוכם) במטרה לחוות את הילדים, לא משנה בני כמה הם ולהתחבר בחוויות משותפות גם בבית.
אז היום אתן לכם מתכון אהוב במיוחד שעבר התאמה למטבח ולחיך הישראלי. חשוב לציין שאם היינו בהודו כרגע קרוב לוודאי שההודים היו תובעים אותי על עיוות של המתכון המסורתי של הפלק פניר, אבל אני למעשה לקחתי את הבסיס ויצרתי מתכון שהוא לא הפלאק פניר הקלאסי (כי זה קצת משעמם לאכול רק תרד) אבל בהודו כמו שאומרים בהודו עפתי על זה!
פאלאק פאניר (תרד וגבינה)
מצרכים:
בצל גדול וקצוץ
2 שיני שום כתוש, כ- 3 ס"מ ג’ינג’ר טרי קצוץ
3/4 כוס מעורב מאש ועדשים חומים שהושרו במים
כוס וחצי עלי תרד טריים או 8-9 מדליוני תרד קפואים
1 רסק עגבניות
1 קוטג או 200 גרם גבינה צפתית
2 כפיות כורכום, 1 כפית כמון
כ- 1/2 כוס מים.
אופן ההכנה:
טגנו את הבצל עם השום והג’ינג’ר, כשהבצל מזהיב מעט הוסיפו את הקטניות ולאחר טיגון קל יש להוסיף את התבלינים ואת התרד.
לערבב לעיתים קרובות, התרד מתחיל להפריש מים ואז להוסיף את הרסק עגבניות והמים (להוסיף מים במידה ולא מוכרחים להוסיף את כל המים שהכנו).
לבשל כ 1/2 שעה על אש נמוכה, בודקים שהקטניות התרככו, המים ברובם התאדו ואז להוסיף את הגבינה לכמה דקות ולהגיש.
הערות: יש להקפיד על ערבוב בסיר לאורך כל זמן הבישול.
להגיש בצד אורז בסמטי לבן.
ב ת י א ב ו ן !