מהטמה גנדי ג’אנטי

יום הולדתו של מהטמה גנדי נחגג ב -2 באוקטובר בכל שנה. חג זה הוא אחד משלושת החגים הלאומיים הרשמיים של הודו וכמובן כפי שההודים אוהבים,  יום חופש לאומי
 
גנדי נולד ב – 2.10.1869 בג'וג'ארט, והיה מנהיג פוליטי ורוחני מרכזי בהודו.
הוא היה חלוץ בתנועת ה'סאטיאגרה' שהתבססה על אי אלימות והובילה את הודו לעצמאות. התנועה פעלה רבות למען זכויות האזרח והחופש, תוך התנגדות פעילה ולא אלימה לשלטון הקיים במדינה.
גנדי קיבל את הכינוי 'מהטמה', מאחד המשוררים ההודים הגדולים ביותר, רבינדרנאת טאגור.
מהטמה פירושו – 'הנשמה הגדולה' בסנסקריט. גנדי היה מנהיג צנוע ביותר, התגלמות של שלום, אמת וזכויות לצד חובות. אנשי האומה ההודית האמינו בדרך שלו, העריכו את דבריו ואת האידיאלים למענם הוא נאבק, הלכו בדרכו והפיצו את מילותיו ברחבי האומה.
גנדי נחשב בעיניי הודים רבים כ"אבי האומה" ועד היום כותרת זו היא בלעדית עבורו. אלמלא הערכים והשיטות הטהורים שלו, הודו לא היתה זוכה לחירותה מן השלטון הבריטי.
גנדי נרצח על ידי מתנקש שהתנגד לחלוקת שטח הודו לטובת מדינת פקיסטן, בתאריך 30.1.1948.
לפי בקשתו גופתו נשרפה ואפרו פוזר בנהרות גדולים ברחבי העולם, לאחר מותו הוקמו מבנים רבים ואנדרטאות לזיכרו.
 
יום הולדתו נחגג בהודו על ידי תפילות, טקסי הנצחה, פרוייקטים למען אי אלימות והאדרת שמו.
כמו כן, בתי ספר, מכללות ומוסדות חינוך אחרים, ארגונים ממשלתיים ולא ממשלתיים,
חנויות ושווקים סגורים כל היום.
 
אחד מהמשפטים הגדולים שלו הוא – Where there is love there is life.