Re: מה עדיף – כלור או יוד לטיהור מים?

כעקרון עד כמה שידוע לי היוד יותר יעיל ויש לו טווח רחב יותר מבחינה ביולוגית אבל שוה לעשות איזה חיפושון באינטרנט.

פשוט מטפטפים 5 טיפות יוד לליטר מים (גם לא בטוח שזו הכמות רק מה שזכור לי מהטראק) ואחרי 20 דקות אפשר לשתות. בלמטייל מוכרים טבליות לניטרול היוד שאפשר להכניס לבקבוק אחרי ה 20 דקות ואז נעלם הצבע וטעם הלואי אבל אפשר לשתות גם לא מנוטרל.

אני מאמין שגם לכלור יש מנטרל, פועל הותו הדבר אבל לא התנסיתי בזה. בהקשר של ניטרול טעם כשאני הייתי בטראק לא פגשתי עוד מישהו שמנטרל רוב החברה פשוט השתמשו באבקות בטעמים (זיפ) כדי להכין מיץ אבל אז אתה שותה מלא סוכר כל הזמן….

 

מעבר לכלור ויוד יש את המטהרים הניידים, המנטרל שבקישור שפרסמתי בפייסבוק עולה בערך 25 דולר כולל משלוח ומטהר 200 ליטר במשך חייו. מאוד נוח לשימוש בלי משאבות, מתחבר ישירות לבקבוק. לאותה החברה גם יש קשית טיהור שעולה בערך חצי ומטהרת עד 75 ליטר מים במהלך חייה. למטהרים האלה טווח רחב של 99.99 וכמובן שאין שום טעמי לואי וכו’.

אני אכתוב בקרוב אם יהיה לי זמן איזה מאמר על טיהור ומטהרים.