היי טל אנסה לענות על כמה מהשאלות שלך
1. יש המון טראקים שאינם קשים למשל טרק המנזרים בסיקים. העניין הוא שכל איזור נידח שבו אין דרך סלולה של רכב בין כפרים יכול להפוך לטראק. המשמעות של טראק היא שהולכים ממקום למקום ברגל, בשביל האנשים שחיים בכפרים האלה זה היומיום, הם לא יודעים (ולפעמים כן) שהם בעצם חיים ב"טרק", ככה שאפשר להחליט בעצמך על איזור ולטרק אותו עד שנמאס לך 🙂 בקשר לציוד באיזור לדאק ומנאלי אני יודע שיש טרקים שעושים עם פרדות זה מאוד נפוץ ובנפאל נפוצים הפורטרים. גם בהודו הם קיימים אבל זה פחות נפוץ.
2. בתנאי מזג האויר של הודו אני ממליץ נעליים שהן כמו שכתבת – קלות, מאווררות ואטומות למים. כן יש חיה כזאת, ממש נעלים של קינדר 🙂 שאלי בחנויות לציוד טיולים, נעלי הטיולים של אסולו למשל שאינן עשויות עור בלבד אלא גם משטחי קורדורה ובעלות ממברנת גור-טקס, הן קלות ואטומות למים אך מנדפות זיעה ולחות מתוכן. הטיילים במקצוענים משלימים אותן גם עם גרביים מנדפות זיעה ואז זה בכלל ליגה. כמובן שבנוסף כדאי להביא כפכף נוח כמו קרוקס או סנדל טיולים כמו שורש.
3. בצפון יש נהרות גדולים ומנלא נחלים ומפלים. ככל שעולים צפונה המים נקיים יותר ואפשר לרחוץ בהם בכיף. לרוב הזרימה מאוד חזקה. יש הרבה מקומות עם מעיינות חמים שאפשר לרחוץ בהם ללא חשש. אין חופים בצפון. צפון הודו היא החלק בהודו שאינו נוגע בים.
4. קראתי את הספר ונהניתי ממנו מאוד. שימי לב שהוא מה שהוא אומר שהוא – היינו ספר על אמונות ודיעות. להרבה אנשים זה מעניין רק אחרי הודו. אני חושב שהוא כתוב מצויין ונותן אחלה רקע. הייתי ממליץ עליו בכיף לקריאה תוך כדי המסע והייתי ממליץ להשלים אותו עם הודו יומן מסע של קרליבך.
נשמח לענות על שאלות נוספות,
טיול מדהים שיהיה !