מגדלי התה של אסאם דואגים מההתחממות הגלובלית

המדינה אסאם שבצפון מזרח הודו ידועה בתה המשובח שלה בכל העולם, תה שמביא הרבה כבוד למדינה המרוחקת. הפקת התה במדינה התחיל בתקופת הבריטים, שהעבירו עובדים ממדינות שכנות על מנת לפתח ולהגביר את הייצור. מאז ועד היום תעשיית התה במדינה מהווה ענף חשוב שמספק תעסוקה לתושביה. אך עתיד הפקת התה המפורסם לוט בערפל- במקום שהגשמים ירדו בפיזור לאורך תקופה ארוכה, הם מגיעים במנות גדולות, שבינהן תקופות יובש, מה שמגביר את הצורך בהשקייה ומגדיל את עלויות ההפקה. גם הטמפרטורה שמטפסת מעודדת פשיטה של טפילים ומזיקים על המטעים, מה שמוביל את המגדלים להשתמש ביותר הדברה- גם לא ידידותי לסביבה וגם מייקר עלויות. כל אלו הפכו את התה המפורסם ליקר יותר, ולרוב הניסיון להוזיל עלויות בא על חשבון הפועלים.

אז מה עושים? בתי תה רבים מנסים לעבור למיכון אוטומטי, שיוזיל את עלויות ההפקה אבל יבוא על חשבון העובדים, אחרים בוחרים להסב את המטעים שלהם לגידול תבלינים- מה שבטוח, העתיד של התה המפורסם וכל האנשים שעומדים מאחוריו כבר לא כל כך ברור.