הבעיה של קרין ישראלי-אבידן, יוצאת הודו טרייה- ותיקה בת 26 ממושב גאולים, זה שהיא יודעת לבשל ממש טוב. לאחרונה החל המטבח בבית משפחת ישראלי-אבידן להוציא אוכל הודי על בסיס שבועי וקרין נאלצת להאכיל את כל החברים שמתגעגעים להודו ולטעמיה. השמועה הגיעה לאוזנינו וביקשנו ממנה שאם לא ארוחה, אז לפחות שתביא את המתכון.
מצרכים:
4 כפות שמן
1 בצל חתוך לקוביות גסות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 כוס עדשים כתומות
6 שיני שום כתושות
6 שיני שום קצוצות דק (לא כתושות)
3.5 כוסות מים
1 כפית זרעי כמון
קורט פלפל לבן
1 כפית זרעי כוסברה
0.5 כפית כורכום
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר קטן- בינוני.
- קולים מעט את זרעי הכמון (חשוב שהשמן יהיה חם אבל לא רותח, כדי שהזרעים יתפצפצו ויפיצו ריח אבל לא ישרפו)
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנהיה שקוף.
- מוסיפים שום כתוש ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את שאר התבלינים (ללא מלח!)
- מוסיפים את העגבניה ומערבבים
- מוסיפים את העדשים ומערבבים
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מוסיפים מלח, מתקנים תיבול.
- מגישים עם אורז לבן / עם צ'פאטי (פיתות הודיות)
בתאבון!!!