Categories
ללא קטגוריה

דאל תוצרת ישראל

הבעיה של קרין ישראלי-אבידן, יוצאת הודו טרייה- ותיקה בת 26 ממושב גאולים, זה שהיא יודעת לבשל ממש טוב. לאחרונה החל המטבח בבית משפחת ישראלי-אבידן להוציא אוכל הודי על בסיס שבועי וקרין נאלצת להאכיל את כל החברים שמתגעגעים להודו ולטעמיה. השמועה הגיעה לאוזנינו וביקשנו ממנה שאם לא ארוחה, אז לפחות שתביא את המתכון.

מצרכים:

4 כפות שמן

1 בצל חתוך לקוביות גסות

1 עגבניה חתוכה לקוביות

1 כוס עדשים כתומות

6 שיני שום כתושות

6 שיני שום קצוצות דק (לא כתושות)

3.5 כוסות מים

1 כפית זרעי כמון

קורט פלפל לבן

1 כפית זרעי כוסברה

0.5 כפית כורכום

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  • מחממים את השמן בסיר קטן- בינוני.
  • קולים מעט את זרעי הכמון (חשוב שהשמן יהיה חם אבל לא רותח, כדי שהזרעים יתפצפצו ויפיצו ריח אבל לא ישרפו)
  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנהיה שקוף.
  • מוסיפים שום כתוש ומערבבים כדקה.
  • מוסיפים את שאר התבלינים (ללא מלח!)
  • מוסיפים את העגבניה ומערבבים
  • מוסיפים את העדשים ומערבבים
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  • מוסיפים מלח, מתקנים תיבול.
  • מגישים עם אורז לבן / עם צ'פאטי (פיתות הודיות)

 

בתאבון!!!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *