אם בא לכם משהו עם ניחוח הודי לשנה החדשה!
אם בא לכם משהו עם ניחוח הודי לשנה החדשה!
רציתי לשתף אתכם במתכון מצויין לראש השנה,
אז אם בא לכם משהו עם ניחוח הודי לשנה החדשה, זו מנה קלה ופשוטה של אורז בניחוח הודי עם עלי מנגולד וחומוס:
קודם כל צפו בסרטון ואחר כך תתחילו לבשל בשאנטי 🙂
בברכת שנה טובה,
אלי ספיר
מרכיבים: |
אופן ההכנה: |
1 כוס/ות אורז בסמטי |
שלב א’ :הכנת התוספת: |
1 1/3 כוס/ות מים |
להפריד העלים מהגבעול ולקצוץ את הגבעול |
1 קינמון – מקל |
מעט שמן בסיר |
4 הל |
לפצפץ זרעי כמון |
4 ציפורן |
להוסיף הגבעולים עד שנהיים שקופים |
1 כפית/ות מלח – שטוחה |
להוסיף שום |
קורט |
להוסיף פטריות |
כורכום |
להוסיף גרגירי חומוס(ללא הנוזלים) |
קורט כמון |
להוסיף מלח, כורכום,צ’ילי ,כמון ופלפל לבן |
קורט פלפל לבן |
להוסיף הנוזלים(או כוס מים) |
4 מנגולד – עלים |
לבשל למספר דקות |
1 חומוס – קופסת שימורים /מבושל זהה |
לקצוץ את העלים לרצועות ברוחב 2 ס"מ ולהוסיף לבישול |
4 פטריות שמפיניון – פרוסות |
להוסיף פטרוזיליה קצוצה |
פטרוזיליה – חופן ,קצוצה |
לתקן טעמים ולכבות |
2 שום – קצוצות |
שלב ב’:הכנת האורז: |
1 כפית/ות כמון – זרעים |
מעט שמן בסיר |
קורט מלח |
לטגן קלות כרישה/בצל |
קורט |
להוסיף התבלינים לדקה נוספת ולערבב |
כורכום |
להוסיף מים רותחים |
קורט כמון |
להוסיף האורז |
קורט פלפל צ’ילי – יבש |
עם רתיחה להנמיך ל 1/4 שעה |
|
לבדוק שאין עוד מים |
|
להמתין 5 דקות |
|
להפריד האורז להוציא לצד את ה קינמון הל וציפורן |