במתכון הקודם רק דגדגנו לכם את הלשון. עכשיו מתחילים באמת...
לפניכם מתכון להכנת גבינת פאניר פשוטה שהיא פריט חובה במטבח ההודי ונמצאת כמעט בכל קארי. אז בואו נבדוק את איכויות המטבח שלכם...
במתכון הקודם רק דגדגנו לכם את הלשון. עכשיו מתחילים באמת...
לפניכם מתכון להכנת גבינת פאניר פשוטה שהיא פריט חובה במטבח ההודי ונמצאת כמעט בכל קארי. אז בואו נבדוק את איכויות המטבח שלכם...
שמי יאנה ואני מתעסקת בבישול הודי כבר הרבה מאוד זמן.
אני מאוד אוהבת לבשל, ללמד אחרים ואין דבר שעושה אותי יותר מאושרת מלראות אנשים נהנים מהאוכל שהכנתי. בפעם שעברה פרסמתי מתכון לגולאב ג׳אמון אבל היום אני רוצה לספר לכם איך מכינים גבינה ביתית הודית – פאניר. אם הייתם בהודו- בטוח טעמתם אותה, עושים בה שימוש ברוטבי קארי שונים, בכופתא ובעוד מיני מאכלים.
במתכונים הכוללים פאניר ניתן להשתמש במקומו גם בגבינת חלומי, אבל הפאניר הביתית יותר בריאה, יותר טעימה וגם אין בה שום תוספות מלאכותיות.
טוב, נתחיל!
מ3 ליטרים של חלב (עדיף חלב אורגני כמובן) ייצא לכם בערך 500 גרם של פאניר.
כדי להחמיץ 3 ליטרים של חלב תצטרכו כ 4-5 לימונים, כמובן תלוי בלימונים עצמם, כמה מיץ יש בהם.
ניקח 3 ליטרים של חלב ונרתיח אותם בסיר גדול (כאשר לחלב יהיה מספיק מקום "לעלות").
כשהחלב יגיע לרתיחה, נכבה את האש ומיד נשפוך לתוכו מיץ לימון תוך כדי בחישה עם כף מעץ.
כשתבחינו כי החלב מתחיל להתחלק לשתי שכבות –מים ירקרקים ופתיתי חלב מוחמץ – הפסיקו עם הוספת מיץ לימון.
מראה לא מלבב אך הכרחי. צילום: Green Chilli Photography
מיד לאחר מכן, נשפוך את כל התכולה לתוך מסננת עטופה בבד חיתול שנכין מבעוד מועד. שימו את המסננת מעל סיר או קערה עמוקה כך שכל הנוזל יסונן אליה ובמסננת יישארו רק פתיתי החלב.
שטפו את הפתיתים בזרם מים קרים על מנת להוציא את הטעם החמצמץ של הלימון ומיד לאחר מכן קפלו את הבד למן מעטפה מלבנית והשאירו אותה כ-40 דקות תחת משקל. לפני פתיחת המעטפה שטפו שוב במים.
כשנפתח את המעטפה שלנו.. "או לה לה" – הפאניר שלנו מוכן!
עכשיו ניתן לטגן אותו, לגרד אותו, להוסיף לתבשילים ולהנות המון.
במתכונים הבאים כבר תהיו מומחים בפאניר ונשתמש בו להכנת מאכלים אחרים.
לשאלות והתייעצות תוכלו ליצור איתי קשר בעמוד הפייסבוק שלי
בהצלחה