Categories
ללא קטגוריה

אוטי

בין אם בצפון הודו או בדרומה, כל תייר בהודו חייב לחוות קולוניאליזם בריטי דרך הרגליים. ואין מקום מושלם מזה מעיירות ההיל סטיישן המפורסמות. אז אם אתם מרגישים שחם לכם בחוף ובמישורים- זה הזמן לנגב את הזיעה ולעלות להרים. ברוכים הבאים לאוטי!

(63) hodu.co.il // אוטי – YouTube

אוטי- רקע

אוטי (Ooty) האי עיירת ההיל סטיישן המרכזית בדרום הודו, בצפונה של טאמיל נאדו. אוטי ממוקמת סמוך מאוד למפגש המשולש בין המדינות טאמיל נאדו, קרנטקה וקרלה, ברכס הרים בשם נילגיריס (Nilgiris) – ההרים הכחולים.

כמו עיירות היל סטיישן אחרות בהודו, אוטי הוקמה ע”י הבריטים במאה ה-19 כעיירת נופש (ובעיקר מפלט מהחום) עבור הפקידים והקצינים הביטים המיוזעים.

אוטי מושכת תיירים רבים במהלך השנה בעיקר בזכות מזג אויר נוח והמון ירוק. תיירים זרים מעטים יחסית מגיעים אליה, ופרט לאטרקציות ספורות אין יותר מידי מה לעשות בעיירה עצמה, אבל האזור כולו ידוע הוא יעד תיירותי חביב בעיקר על משפחות הודיות.

לא לשכוח להביא כוס צ'אי להודי שאחראי על הבלמים

הנה באה הרכבת. רכבת הקיטור בדרכה לאוטי. צילום: אורן גנץ.

אוטי – עונה מומלצת

כל הוויתה של אוטי הוא מפלט מהחום של התקופה היבשה והחמה בדרום, כלומר אפריל – יוני, אבל אנחנו אוהבים לבלות את החורף בדרום כי אז מזג האויר נוח ברוב המקומות (אוקטובר- מרץ) אז כשעולים לאוטי (או להרי הגאט שמדרום) כדאי להביא מעיל.

אוטי – הגעה

אוטובוסים ממשלתיים ופרטיים מגיעים ממקומות רבים בדרום הודו. יש אוטובוס מקאליקוט (Calicut) שיוצא בבוקר, משך הנסיעה כ-6 שעות. אפשר גם להגיע באוטובוס ממאייסור (Mysore) נסיעה של חמש שעות (140 רופי).

פיל פילון

פילים על הכביש בדרך לאוטי. צילום: נטלי ניאגו

אוטי – רכבת הקיטור

הדרך היפה, ואולי המרגשת יותר, להגיע או לעזוב את אוטי היא ברכבת קיטור שנמצאת כאן מסוף המאה ה-19. רכבות הקיטור הן מוטיב חוזר בעיירות היל סטיישן (כמו דרג’ילינג ושימלה)- עוד שריד לימי הבריטים, שאהבו נסיעות מפותלות ואיטיות עם נוף מרהיב. רכבת נוסעים סטנדרטית יוצאת מקוימיאטור (Coimbatore) למטופאליאם (Mettupalayam) (45 רופי למחלקה שנייה- ג’נרל). ממטופאליאם עולים על רכבת הקיטור (15 רופי למחלקה שנייה, 180 עבור כרטיס למחלקה עם מקומות שמורים שנראית כמעט אותו הדבר אבל עם מקום בטוח). הנסיעה אורכת 3 שעות לקונור, אז הקטר מתעייף ומתחלף בקטר דיזל רגיל וממשיך עוד שעה לאוטי.

וצ'יק צ'יק צ'ק הקטר דפק

“70414 זה הוא..” הקטר המפורסם בדרך לאוטי. צילום: אורן גנץ

יש רכבת אחת ביום, שיוצאת ממטופאליאם לאוטי ב-7 בבוקר, ורכבת חזור ב-2 אחר הצהריים. בין קונור לאוטי יש 3 רכבות ביום ואפשר גם לנסוע במונית. כדאי להגיע 45 דקות לפני הנסיעה לחתנה ולקנות כרטיס שמור או להזמין ביום קודם. תתעקשו לשבת בצד השמאלי אם אתם עולים לאוטי או בימני אם אתם בדרך למטה כדי להנות מהנוף, שהוא בעצם מטרת הנסיעה.

אוטי- אטרקציות

באוטי יש אפשרויות רבות לטיולים רגליים. אפשר לקבל ייעוץ וליווי של מדריכים או פשוט לצאת לטייל מחוץ לעיר ולחזור בסוף היום עם ריקשה או אוטובוס.

האפשרות הטובה ביותר לראות את מוקדיי העניין באוטי זה בנסיעת מונית בין האתרים המוכרים בעיירה וסביבה (סיור של כארבע שעות, 600-700 רופי):

מצפה דודאבטה נמצא כעשרה ק”מ מחוץ לאוטי. זוהי הנקודה הגבוהה ביותר בדרום הודו, מתנשאת לגובה של 2,620 מטרים וביום טוב רואים את החרמון. סתם. אבל רואים רחוק. יש אפשרות להגיע עם אוטובוס מרחק של 3 ק”מ מהמצפה ולהצטרף לג’יפ, אבל יותר נוח עם המונית. בנוסף, יש את גן הוורדים (לבדוק אם הגעתם בפריחה או לא, אחרת אין ממש טעם להגיע לשם), מספר כנסיות ואגם עם סירות פדאלים להשכרה (אטרקציה חביבה במיוחד על התיירים ההודים). בקשו מהנהג שלכם לסיים את הסיור הגן הבוטאני הנחמד מאוד ולהקדיש לו קצת זמן.

.

love is in the air

רומנטיקה בולוודית. זוגות הודים באגם אוטי. צילום: נטלי ניאגו

אפשרות נוספת לטיול באיזור היא טיול יום או לינה בפארק הלאומי מודומאלאי (Mudumalai). כדי לישון בתחומי הפארק צריך להרשם במשרד פקחי הטבע במרכז העיירה (לפעמים צריך להירשם כמה ימים ואפילו שבוע לפני כדי לתפוס מקום, אם הגעתם לאוטי סביב איזה חג). יש אפשרות לרדת בפארק מהאוטובוס שנוסע למאייסור ולהצטרף שם לסיור של מיניבוס של השמורה. בכל מקרה האוטובוס ממאייסור עובר במרכז השמורה ויש סיכוי טוב לראות עדרים של פילים ואיילים מסתובבים ככה סתם בנונשלאנט.

אוטי נמצאת במרחק של כ-15 ק”מ מקונור (Coonoor) ומרחק של כ-25 קוטאגירי (Kotagiri)- עיירות היל סטיישן נוספות, קטנות מאוטי, הידועות במטעי התה והקפה והנופים הפסטורלים שסביבן. קונור וקוטאגירי מושכות פחות תשומת לב מאוטי ולכן אם אתם באזור ומחפשים חווית היל סטיישן שקטה יותר אז שווה לכם להגיע לשם, אפשר להגיע לטיול יום מאוטי או ללון בהן. למידע נוסף על קונור וקוטאגירי.

אזור “המשולש” כולו מלא שמורות טבע עם פילים, איילים, אנטילופות, ביזונים, פנתרים, דובים וטיגריסים. כמעט כל השמורות מארגנות סיורים רכובים או ספארי פילים.

סמוך לגן הבוטאני יש שוק טיבטי שם ניתן להשלים ציוד חורף אם קצת קר לכם ולנשנש פירות מהדוכנים שמסביב.

פייר, הרבה יותר מוצלח מהכנסת שלנו...

גן הורדים של אוטי. צילום: אורן גנץ

אוטי- לינה ושירותי תיירות

רוב התיירות באוטי היא תיירות פנים ותקופה זו היא גם חופשת הקיץ של התלמידים בדרום הודו אז בעונה (אפריל – יוני) המחירים בגסט האוסים עולים ומכפילים. באזור תחנת הרכבת ותחנת האוטובוס יש כמה לודג’ים במחירים סביב 450 רופי לחדר ומעלה. גסט האוסים נוספים תמצאו לכל אורכו של הרחוב הראשי עד למרכז העיירה. האכסנייה של YMCA נמצאת יחסית במרכז העיירה והיא אולי הזולה ביותר באוטי, 350 רופי לחדר. ריקשה לימק”א תעלה בערך 50 רופי.

במרכז העיירה באזור צ’ארינג קרוס (Charing Cross) תמצאו את כל השירותים שתייר צריך- כספומטים, דואר, סופר, מוצרי טיולים, אינטרנט ושלל מסעדות ודאבות עם אוכל מערבי או מקומי.

אוטי – המלצות מטיילים

אוטי – סיכום

אוטי היא בסה”כ עיירת היל סטיישן חביבה שתספק לכם הפוגה מהחום המהביל והמיוזע של המישורים והחופים של הדרום. יש עוד הרבה אתרים קטנים ואטרקציות בעיירה שלדעתנו ירגשו בעיקר ילדים הודים חמודים וזוגות שמחפשים תחושה של רומנטיקה בוליוודית. אז כנסו לראש.

כתיבה: אורן גנץ ונטלי ניאגו

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *