Categories
ללא קטגוריה

קאזה

כתיבה: הד עינב

עיירה קסומה השוכנת במרכזו של עמק ספיטי ומהווה מוקד למנוחה מהדרכים הפתלתלות, מקום התארגנות לטיולים באזור ולמנהלות חשובות כמו הוצאת permit (אישור מעבר לעמק קינור). בהגיעכם לקאזה, אחרי נסיעה מפרכת באוטובוס המקומי תוכלו ליהנות מפאר הטבע ולנוח למרגלותיה של אמא אדמה שכל-כך הטיבה עם פיסת ארץ זו. עקב מרכזיותה של העיר וחשיבותה לעמק, היא מהווה נקודת מעבר חובה, ואם כבר הגעתם, לא תעצרו להסתכל?

צילום: טל גטריטמן

קאזה – כללי

קאזה היא עיר הבירה של עמק ספיטי אשר שוכן במדינת הימאצ’ל פראדש בצפון הודו. ככזאת, קאזה היא העיר הגדולה והמפותחת ביותר בעמק, והיא גם המרכז הניהולי של העמק בו נמצאים כל משרדי הממשלה של האזור. העיר קאזה ממוקמת בגובה של 3650 מטר מעל פני הים ושוכנת על גדת נהר ספיטי. קאזה עצמה מחולקת לשני אזורים- קאזה הישנה (Kaza Khas) וקאזה החדשה (Kaza Soma)- בקאזה הישנה תוכלו למצוא את השוק הגדול של העיר, ארמון המלך, מנזרים ועד מבנים היסטורים ושם גם נמצאים מרבית הגסטהאוסים ובקאזה החדשה שוכנים משרדי הממשלה, בהם תוכלו להוציא את הפרמיט הנדרש כדי לעבור לעמק קינור.

קאזה – דרכי הגעה ועונה מומלצת

אל קאזה ניתן להגיע באוטובוס ממנאלי, שימלה או רקונג פאו שבעמק קינור. הדרך ממנאלי לקאזה אינה קלה וכוללת מעבר הרים לא פשוט שנחסם לעיתים עקב מפולות ותנאי מזג אוויר, אך היא גם הדרך היפה ביותר להגיע אל קאזה (דרך זו פתוחה רק במהלך העונה) בדרך זו תיסעו בעמק ספיטי לאורך הנהר היפה שזורם כשמסביבכם הרים מושלגים. הדרך משימלה אל קאזה עוברת בעמק קינור ופתוחה במשך כל השנה. אופציות נוספות להגעה הן בעזרת ג’יפ שכור או ברכיבה על אופנוע (הדרך לא קלה, יש צורך בניסיון ברכיבה כדי להגיע כך אל קאזה). מקאזה לכפרים בסביבה תוכלו להגיע בעזרת לוקאלים (מאמר מפורט על איך עושים זאת), מוניות, ג’יפ שכור או טרמפים עם מקומיים (עניין נפוץ באזור, כמובן תמורת תשלום סמלי לנהג). מומלץ להגיע לספיטי בין החודשים מאי לספטמבר, כששיא העונה הוא בחודשים יולי-אוגוסט. יש לשים לב למזג האוויר באזור, שנחשב לאחד הקרים ביותר בהודו.

קאזה – לינה

את מרבית הגסטהאוסים תמצאו באזור הישן של קאזה (האזור היותר תיירותי) אך בשיא העונה יכול להיות שתתקלו בהרבה מקומות מלאים כך שאם יש לכם את האפשרות מומלץ להזמין מקום מראש בתקופה זו. בקאזה ישנם כמה גסטהאוסים ממשלתיים, המציעים תנאים בסיסיים תמורת מחיר זור יחסית, אך אלו כמובן הראשונים שמתמלאים, ויהיה קשה להשיג שם מקום מעכשיו לעכשיו. מעבר לזה, בקאזה כמו בכל עיר תיירותית אחרת בהודו, יש מגוון גדול של גסטהאוסים לבחירתכם בטווחי מחירים שונים (אזור ה-300 רופי ללילה, במהלך העונה עשוי לעלות קצת).

קאזה- אטרקציות

קאזה עצמה היא בעיקר עיר מעבר והצטיידות ולכן רוב האטרקציות יכללו נסיעה קצרה עם אוטובוס לוקאל, מונית או טרמפ עם מקומי.

מנזר טאנגיוד (Tangyud Monastery)- המנזר ממוקם כ-4 ק”מ מקאזה  והוא מיוחד מבחינת המראה שלו. המנזר בנוי כמו טירה מבוצרת עם חומות מבוץ והוא מקום קדוש לבודהיסטים. מעריכים כי המנזר נבנה במאה ה-14 וממוקם על קצה צוק בגובה 4500 מטר, דבר המבטיח נוף בלתי נשכח.

מנזר קי (Kye Monastery)- המנזר הגדול והחשוב ביותר בעמק ספיטי, ממוקם כ-20 ק”מ מקאזה בגובה של 4166 מטר מעל פני הים. במנזר יקבלו את פניכם נזירים החיים ולומדים שם ואחד מהילדים ישמח לעשות לכם סיור קצר במנזר (אסור לצלם בתוכו, רק מבחוץ).

קניות- בשוק של קאזה, הממוקם בקאזה הישנה, תוכלו למצוא פריטים רבים העשויים בעבודת יד בהתאם לאזור- שטיחי צמר, צעיפים, בגדים, תכשיטים, נעליים, כלי קרמיקה, אבנים טובות ועוד, כך שאם עוד לא קניתם מתנה לאמא/חבר/אחות, קאזה היא המקום בשבילכם.

כפר דנקאר (Dhankar)- הכפר ממוקם כ-27 ק”מ מחוץ לקאזה, ופעם הוא היה עיר הבירה של ספיטי. אל הכפר ניתן להגיע ישירות במונית, או לקחת אוטובוס קרוב לכפר ולהגיע רגלית (כ-10 ק”מ הליכה). בכפר עצמו ישנם שני מנזרים- המנזר הישן שנבנה לפני כ-1000 שנים והמנזר החדש (והפחות מרשים), אשר נבנה כדי לשכן את הנזירים בזמן שיפוץ המנזר הישן. כמו כל המנזרים באזור, גם כאן המנזר יושב על צוק בגובה 300 מטר והנוף הנשקף ממנו יחסיר גם לכם פעימה.

צילום: טל גטריטמן

קאזה – סיכום

אז נכון שקאזה היא לא הסיבה שבגללה מגיעים אל ספיטי וקינור, אבל בכל מקרה חובה לעבור בה כדי להוציא פרמיט (Permit) לעמק קינור, אז אם כבר הגעתם שווה להשקיע יום-יומיים בשיטוטים בעיר, קניית ציוד להמשך, סגירת טיול מאורגן בעמקים, או סתם כדי לנוח מהנסיעות הארוכות.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *