נתקלים בהן בכל פינה בהודו, בהתחלה חוששים אך די במהרה מתמכרים.. תמנע לסקר משתפת את הקוראים במתכון אותנטי למאכל הרחוב מהאהובים ביותר בהודו: הסמוסה!!
נתקלים בהן בכל פינה בהודו, בהתחלה חוששים אך די במהרה מתמכרים.. תמנע לסקר משתפת את הקוראים במתכון אותנטי למאכל הרחוב מהאהובים ביותר בהודו: הסמוסה!!
מי מאיתנו לא עמד מתישהו בפינת רחוב עמוסה בהודו וזלל סמוסות מלוא הפה? תמנע לסקר (39) מקדמה חזרה לא מזמן מהודו ולא יכלה לעמוד בגעגועים. היא חולקת איתנו מתכון לסמוסות נפלאות שימלאו את הבית בריחות הודים ואת הבטן באושר.
מאכל הרחוב מאהובים ביותר בהודו. הסמוסות של תמנע
מצרכים:
הבצק:
חצי קילו קמח
חצי כוס שמן
כפית מלח שטוחה
כפית זרעי קימל
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
כוס מים
המילוי:
5 תפוחי אדמה בינוניים
חצי כוס בצל קצוץ
חצי כוס אפונה ירוקה
כפית זרעי כמון
כפית כורכום
כפית גראהם מסאלה
חצי כוס כוסברה קצוצה
כפית מלח
מיץ מחצי לימון
הכנה: מערבבים את כל המצרכים בקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ונותנים לו מנוחה של שעה במקרר.
בינתיים מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה. מטגנים את הבצל הקצוץ ומוסיפים את שאר המצרכים למלית.
אחרי שהמלית מוכנה והבצק נח כשעה מרדדים את הבצק לעיגולים דקים. כל עיגול חוצים לחצי ויוצרים כמו מצנפת או קונוס אותו ממלאים במילוי וסוגרים מלמעלה.
מחממים שמן לטיגון עמוק וממלאים את הבית בריח תבלינים הודיים.
אפשר להכין בצידה של הסמוסה גם 'ראיטה'- יוגורט עם זרעי קימל ומלפפון מגורד עם קצת מלח ופלפל וטובלים את הסמוסה כמו מטבל.
כשמוכן מקררים, טובלים בראיטה ו… מתענגים.
בתאבון