Categories
ללא קטגוריה

פאלולם

פאלולם – רקע

פאלולם (פאלולים/ פלולים) הוא החוף הדרומי ביותר של מדינת  גואה (Goa) הנמצאת בדרום-מערב הודו. חוף פאלולם גובל בחופי מדינת קרנטקה (Karnataka) בקצהו הדרומי. פאלולם נחשב לאחד החופים היפים והפסטורליים מחופי הודו, ומוכר מאד גם בזכות הסברת הפנים שלו לתיירים שמגיעים אליו יותר ויותר בשנים האחרונות. החול הלבן, המים השקטים והנעימים, ועצי הדקל והקוקוס המעטרים אותו – מוסיפים לאווירה. למרות התיירות הגוברת, פאלולם מצליח לשמור על אווירה שלווה ונינוחה, ומציע מסעדות מפנקות שמציעות מבחר דגים ופירות ים טריים שנמשו באותו בוקר מהים, בקתות עץ על הים לצד גסט האוסים מן המניין, שירותי אינטרנט והחלפת כספים, וגם חנויות מזכרות, בגדים ותכשיטים.

india beach

חוף פאלולם, הודו זה כאן. צילום: יוני ביק

פאלולם – דרכי הגעה

אומרים על פאלולם, ובכלל על חופי גואה, במיוחד לכאלה שמגיעים אליו אחרי שטיילו קצת במחוזותיה הצפוניים יותר של הודו, שהוא משהו קצת אחר ממה שרגילים לקבל מהודו. פחות נוף כפרי והררי, פחות אווירת טיולים בטבע, גסט האוסים וריקשות או ערים גדולות, עתיקות ועתירות תרבות, ויותר אווירה שלווה של בטן-גב על החוף, מאכלי ים ופירות טרופיים היישר מהים והעצים, ורוגע בין זריחה לשקיעה.

רבים מעדיפים להתחיל בגואה, ולוקחים טיסה קצרה ממומבאי (Mumbai) הקרובה יחסית. משם, חלקם ימשיכו להדרים לקרנטקה וקראלה (Kerala), ולמחוזות ומדינות נוספות בדרום תת-היבשת. רבים (ולא פחות טובים) אחרים, מעדיפים לסיים את הטיול שלהם שם, בשיזוף וטיולים על החוף עם אגוז קוקוס ביד, קצת לפני שחוזרים לשגרה של הארץ.

יש גם רכבת שמגיעה ממרכז הודו ומחלקים אחרים בדרומה, אל העיר מדגאון (Madgaon) או מרגאו (Margao), השוכנת לא רחוק מקו החוף, ופחות מ-40 קילומטרים מחוף פאלולם. משם אפשר לקחת מונית (סביבות ה-500 רופי). זה אמנם לא מעט יחסית להודו, אך בהתחשב במצב העייפות שבדרך כלל מטיילים מוצאים עצמם כאשר הרכבת נכנסת לתחנה אחרי מספר שעות לא מבוטל – זה בדרך כלל שווה את החיסכון במעבר בתחנות נוספות. אם אתם לא עייפים מדי, יש אופציה נוספת והיא לעשות את המסע מהרכבת אל פאלולם באמצעות אוטובוסים מקומיים (Locals) או ריקשה – אופציה ארוכה אך זולה הרבה יותר.

star

כוכב אחד מעז. צילום: נטלי ניאגו

 

פאלולם – מזג אוויר ועונה מומלצת

מבחינת מזג האוויר, בדרום הודו הוא הפוך מהמתרחש בצפון: כלומר, חודשי האביב והקיץ בדרום ובחוף פאלולם, הם אוקטובר עד מרץ לערך, ולכן זוהי גם העונה המומלצת להגיע לאזור. בספטמבר מזג האוויר מתחיל להיות טוב יותר, אך עדיין יש שאריות (לעיתים מכובדות מאד) של מונסונים. בנוסף, רבים מהמקומות, בכללם מסעדות ומקומות לינה, עוד לא יספיקו להיפתח מחדש ברחבי פאלולם עד אז. יש לקחת זאת בחשבון בתכנון ההגעה.

after the rain

חוף פאלולם, הימים הראשונים אחרי הגשם. צילום: שני אהרון

פאלולם – אוכל, לינה, אינטרנט

huts – אלו מעין בקתות עץ (כמו “חושות”) שנמצאות ממש על חוף פאלולם, ותוכלו להעביר בהן את לילותיכם על החוף עבור כ-50 רופי ללילה בלבד. בדרך כלל הן מציעות תנאים מינימליים יחסית, לעיתים ללא שירותים או כיור. אם אתם מפנטזים על צימרים על החוף, זה כבר משהו אחר – אפשר למצוא כאלה, אך המחיר יהיה כמובן בהתאם.

אם אתם מרגישים שמתחשק לכם לישון בגסט האוס מסודר יותר, יש כמה כאלה בנמצא, חלקם קרובים מאד לחוף פאלולם ורובם ממוקמים בכפר פאלולם עצמו (שאינו מרוחק מן החוף). החדרים בגסט האוסים בנויים כמובן ועל כן פחות חדירים לרוחות קרירות, ויש מקלחות ושירותים בחדרים. מחיר ללילה נע בין 300-500 רופי לערך, לחדרים פשוטים.

לאלה מכם שמעוניינים להתפנק אף יותר – ישנו בנוסף מבחר לא קטן של ריזורטים ומלונות, הם יקרים אך לרוב מספקים תמורה נאותה לכסף (מלונות בעלי שניים-שלושה כוכבים יעלו לכם בין 50-250 ₪ ללילה, ויש גם ארבעה וחמישה כוכבים, עד 600 ₪ ללילה), שמרוחקים מהחוף בין כמה מאות מטרים לכמה קילומטרים בודדים. עם זאת, דעו שהחוף מפנק לפעמים לא פחות בדרכו שלו.

כהרגלם הנפלא של ההודים, כמעט כל בעלים של גסט האוס או מקום לינה אחר על החוף מפעיל גם מסעדה שווה לצידו, להשלמת החבילה המפנקת. שמן של המסעדות בחוף פאלולם יוצא למרחוק כמובן קודם כל בזכות פירות הים והדגים הטריים שיוצאים לדוג בכל יום לפנות בוקר. לצד הדגים ופירות הים בתפריט, תוכלו כמובן למצוא גם אוכל הודי ומערבי. כמו כן, תוכלו למצוא ברחבי פאלולם (הכפר והחוף והריזורטים השונים בו) גם שפע של פירות טרופיים טריים ומעולים, וגם בשר איכותי וברים שמגישים אלכוהול תוצרת חוץ.

מעבר לזה, פאלולם מציע שירותי אינטרנט לאורכו של החוף, בחנויות קטנות או גדולות, שקופות או אטומות לעוברים והשבים. החנויות פתוחות ברובן עד מאוחר בכל יום, כמובן בהתאם לעונה.

play 

משחקים בחוף פאלולם. צילום: יוני ביק

 

פאלולם – החוף והסביבה

אם תגיעו בשעות היום, תוכלו לראות אי ירוק וקטן ממש מולכם. לקראת הערב, בשעות השפל של האוקיינוס, האי מתחבר לו לרצועת החוף וניתן להגיע אליו רגלית בהליכה נעימה על רקע השקיעה.

במרכז פאלולם נמצא “הכביש הראשי” – “Main Road”, המלא בחנויות ודוכנים לממכר תכשיטים, מזכרות ובגדים, כיאה למקום מתוייר המכבד את עצמו בהודו.

אם תחפצו להתרחק ולהתבודד מעט, אפשר ללכת לקצותיו של פאלולם, מעבר לסלעים השחורים. אם בא לכם לשנות מעט אווירה, תמיד אפשר לקחת ריקשה לחופים הצמודים אל פאלולם והפחות מתויירים, כמו פאטנם (Patnem) או אגונדה (Agonda), שם תוכלו להשתרע על החוף או לשרות במים קצת יותר שקטים. מה שנפלא בפאלולים הוא שאפשר לבחור ולהתאים את האווירה הרצויה לך בכל רגע, גם אם הפך בשנים האחרונות לתיירותי יותר מבעבר.

beach2   beach1

שלווה ורוגע קסומים בחוף פאלולם. צילום: נטלי ניאגו

פאלולם – פעילויות

מסיבות בפאלולם- אמנם זה נחשב לחוף שקט אבל עדיין, גואה. כנראה שבפאלולם יותר מאשר בחופים האחרים בגואה, נראה כי האכיפה המשטרתית נתנה את הטון, ונקבע כי חל איסור לקיום מסיבות בשטח החוף או אפילו לעשות רעש אחרי השעה 22:00. אך אל דאגה, להודו פתרונים! והלהיט של פאלולם הוא מסיבת אוזניות (מסיבות בהם כל רוקד מקבל אוזניות עם מוזיקה וכולם רוקדים לאותם שירים). המסיבות אינן קבועות ותלויות במארגנים- שאלו במסעדות ובבתי הקפה בחוף.

שייט לאי הפרפרים ושייט דולפינים– במבט מהחוף אפשר לראות איים קטנים המחוברים לחוף עצמו, אך בזמן הגאות אי אפשר להיע אליהם אלא בסירה. על החוף עצמו בודאי יציעו לכם שייט לעבר אי (שאומרים) שיש בו המון פרפרים או שייט לצפייה בדולפינים.

קייאקים– הים של פאלולם נוח יחסית ואינו סוער כמו חברו הצפוני אנג’ונה. חסקה אין פה ממש אבל כן תוכלו למצוא לכם קייאקים על החוף ולצאת לחתירה.

פאלולם – מחוץ למסלול

קולה ביץ’ היא רצועת חוף קטן ויפייפה שאפשר למצוא בה (במיוחד לא בעונה או אם הולכים מוקדם בבוקר) פינות מבודדות. לקולה ביץ’ אפשר להגיע עם ריקשה (נסיעה של 20-30 דקות) שתוכל להמתין לכם ולקחת אתכם חזרה לפאלולם.

פאלולם – אזהרה

ללכת לאי הקטן שנמצא בצד הצפוני או הדרומי של החוף זה רעיון נחמד, אבל עלול להוות סיכון. לא אחת נצפו תרמילאים רבים שמתחילים לעלות על האי (המלא בסלעים מחליקים) וחוזרים עם חתכים ביד או ברגל. גם כי הרוב עושים זאת עם כפכפים ובגד ים וגם כי באמת קיימת שם סכנת החלקה על סלעים משוננים.  מי שעדיין בעניין שישתדל לפחות לנעול נעליים לפני. כמו כן, הגישה לאי נוחה יותר בשעת השפל. בשעת הגהות תאלצו ללכת/ לשחות בים.

שקיעה

שקיעה בחוף פאלולם. צילום: יוני ביק

פאלולם – לסיכום

אל פאלולם מגיעים כדי להירגע. מגיעים, מתרווחים על איזה כסא נוח, ערסל, לונג או מגבת שפרסתם על החול הלבן, מיץ אננס קוקוס ופלחי מנגו טריים מקיפים אתכם. אתם פולטים אנחת רווחה מרוצה של תחילת או סוף (וגם אמצע זה אחלה!) טיול. רוח הים מלטפת, המים מפנקים, הדגים ומאכלי הים שנמצאים בשפע נעשים טובים יותר ממסעדה למסעדה. כל שנותר לנו הוא לקנא ולפרגן לכם בו זמנית, להזכיר לכם שלא כדאי להגיע לפני אוקטובר, ולשלוח אתכם לעשות המון כיף. תהנו!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *