Categories
ללא קטגוריה

אוטר פראדש

בדרך לנפאל? יש לכם כמה ימים פנויים בדלהי? לא תעצרו להגיד שלום לכמה מהמקומות המעניינים בהודו, שמדינת אוטר פראדש (Uttar Pradesh) מציעה?
ואם אתם לא בדרך לנפאל ובכלל מתכננים להשקיע את ימיכם בדלהי לטובת קניות, עדיין, אוטר פראדש יכולה להזמין אתכם לחזות באחד מפלאי תבל, לחוות את התרבות ההודית על כל צבעיה באחת מהערים העתיקות בעולם, או לחגוג את פסטיבל מאג' מלה ( (Magh Mella ואף ללכת בעקבותיו של בודהה. ריכזנו עבורכם את המידע הרלוונטי על המדינה, שמבלי לתכנן, אתם יכולים למצוא עצמכם מבקרים בה.
אוטר פראדש – מיקום על המפה וגבולות
אוטר פראדש הינה מדינה בצפון הודו אשר גובלת על המפה עם המדינות אוטראנצ’ל Uttaranchal) ), הימאצ’ל פראדש ( Himachal pradesh), הריאנה (Hariana), ראג’סטאן ( Rajastan ) ומאדהיה פראדש ( Madhya Pradesh). כמו כן, ולא פחות חשוב, למדינה היפיפייה אוטר פראדש יש גבול חיצוני עם נפאל, לכן על שלל דרכי ההגעה לנפאל ישנה את הדרך בה תוכלו לבקר במדינה, ובנושא זה נדון בהמשך.
אוטר פראדש – מידע בסיסי
אוטר פראדש נחשבת לאחת מהמדינות בעלות האוכלוסייה הגדולה ביותר בהודו. נכון למפקד אוכלוסין של 2008, חיים בה כ- 166.1 מיליון איש, וקשה לנסות לחשב בכמה מספר זה גדל מאז. השפה המדוברת היא הינדי. עיר הבירה של מדינת אוטר פראדש היא לאקנאו (Lucknow). העונות המומלצות לביקור הן בין אוקטובר-למרץ. למדינת אוטר פראדש ניתן להגיע בטיסה, אוטובוסים ורכבת כמעט מכל מקום מרכזי בהודו.
אוטר פראדש – קצת היסטוריה
 אוטר פראדש הייתה חלק מהאימפריה הבודהיסטית ומשמשת כיום כמקום בעל שרידים ארכיאולוגיים לתקופה זו. נרחיב בנושא בהמשך. אוטר פראדש אינה נחשבת למדינה משגשגת בהשוואה למדינות אחרות בהודו: עדיין אין בה אספקת חשמל מסודרת, שיעור הילודה בה גבוה ואחוזי צפיפות האוכלוסין עולים.
בנוסף, רוב התושבים אינם יודעים קרוא וכתוב וחיים בעוני רב. אך יחד עם זאת אין לפקפק באחת המדינות בעלות הסמלים החשובים והפופולאריים בהודו, כדוגמת הטאג’ מאהל והעיר ורנסי (Varanasi). אוטר פראדש הינה מדינה בעלת חשיבות דתית בהודו.
אוטר פאראדש כמוקד רוחני דתי. ורנסי. צילום: איילת מורנו
אוטר פראדש – יעדים מרכזיים
אז מה יש לנו באוטר פראדש? נציע לכם כמה ערים מרכזיות במדינה ששוות ביקור.
אגרה Agra))- לא רחוק מדלהי (אוטר פראדש גובלת בטריטוריה של דלהי), בערך 4 שעות נסיעה ברכבת, (ישנו קו נסיעות מיוחד לאגרה מדלהי וחזרה). תוכלו לבקר באחת היעדים הפופולאריים בהודו. באגרה נמצא הטאג’ מאהל (Taj Mahal), אשר זכה בתואר כאחד משבעת פלאי תבל ומה שנחשב לקבר הגדול ביותר בעולם שנבנה בשם האהבה.
את הטאג’ מאהל תכנן (וכ- 20,000 אנשים בנו) הקיסר שאה ג’אהאן לזכר אחת מנשותיו מומטאז, שמתה בלידת תינוקם. הכניסה לטאג’ מאהל מותנית בסכום של כ600-700 רופי, יקר אמנם אבל שווה את הביקור.
קראו עוד על הטאג’ מהאל
עוצר נשימה.טאג’ מאהל. אגרה. צילום: יוני ביק
אזהרה- כמו כל מקום תיירותי בעולם, כך גם במדינת אוטר פראדש, יש מוקדים המהווים מלכודת לתיירים. אגרה היא אחד מהם: באזור הטאג’ מאהל פועלים נוכלים רבים שינסו לשכנע אתכם לבצע עימם עסקת ייבוא אבני חן כדומה. מדובר בנוכלים שיבטיחו לכם כסף רב בתמורה למספר החשבון שלכם.
בכל אופן כל זר שניגש אליכם ומציע לכם לשתות צ’אי אצלו בחנות האבנים (שלא שוות הרבה): ישר אמרו צ’לו!
אללהאבאד- עיר בעלת מיקום חשוב להודים. העיר נמצאת בנקודת מפגש של שניים מהנהרות הקדושים גנגס ויאמונה, ובנקודת המפגש בין שני הנהרות מצטרף נהר סאראסוואטי .
נקודת מפגש קדושה. אללהאבד. צילום:טל גטרייטמן
אחת ל12 שנה, עולים לרגל למדינת אוטר פראדש, לעיר אללהאבאד, אלו החוגגים את פסטיבל קומבה מלה (Kumba Mela), הנודע כפסטיבל המושך את הקהל הגדול בעולם המורכב בעיקר מאנשים דתיים וסדואים (אנשים שפרשו מחיי החומר למען חיי סגפנות וחיפוש רוחני).
מוקד המשיכה היא כמובן נקודת המפגש הקדושה בין שלושת הנהרות. אם תרצו, הפסטיבל הבא אמור להיות ב2013, רק קחו בחשבון שיהיה קצת צפוף. לא חייבים לחכות עוד 12 שנים לפסטיבל נוסף, מאחר ובין ינואר לפברואר נחגג בעיר פסטיבל מאג מלה. פסטיבל הקורא לאלפי הודים מכל קצוות תת היבשת לבוא ולטהר את נשמתם על גדות הגנגס.
 
ורנסי – כשהמילה ורנסי נכתבת, אינספור צלילי סיטאר נשמעים מסביב. בורנסי ניתן לחוות ולטעום מהתרבות ההודית על כל פניה החל משיט על הגנגס וצפייה בטקס שריפת הגופות המסורתי, מופעי סיטאר (רבים שרוצים ללמוד נגינה בסיטאר מוצאים עצמם שם) וריקודים מסורתיים.
טקס פוג’ה מסורתי על נהר הגנגס. ורנסי. צילום: איילת מורנו
ורנסי ידועה במדינת אוטר פראדש ובהודו בכלל, כאחד מהמרכזים העתיקים והמכובדים בכל מה שקשור לתרבות ההודית ומספקת ממנה טעימה או ארוחת מלכים ליתר דיוק. בורנסי יש קניונים, מסעדות ובתי קפה וחנויות רבות, כך שמי שצריך מקום טוב להתארגנות להמשך המסע, גם את זה הוא יוכל למצוא שם. הודים רבים, הנמצאים על ערש דווי מגיעים לורנסי כדי למות בעיר מהקדושות ביותר בהינדואיזם ולזכות בטקס שריפה מכובד על מי הגנגס הקדושים.
כדי לאפשר גישה אל הגנגס, ורנסי בנויה על הגהאטות Ghats)) שיובילו אתכם לגד המערבי של נהר הגנגס. גטהאטות רבות הן לרחצה אך, ישנן את הגהאטות היותר מפורסמות בהן מתקיים טקס שריפת גופות המתים. אפשר להגיע ברגל (נסו להימנע מנוכלים שייקחו אתכם לנקודת תצפית וינסו ללחוץ עליכם לתרום כספים לעצי שריפה למי שאין) ואל תצלמו בזמן טקס השריפה. מפאת כבוד כמובן וגם כי חל איסור מוחלט לצלם. מומלץ לצפות בערב בטקס פוג’ה (טקס) מסורתי הנערך מדיי ערב.
מלונות רבים מספקים שיט על מי הגנגס בערב ובזריחה. אתם יכולים גם להגיע לאחת הגהאטות ולארגן שיט פרטי על הנהר עם אחד מבעלי הסירות.
מלבד הגהאטות, ורנסי שופעת מקדשים ושווקים צבעוניים. חלק מהסמטאות שלה יכולים להזכיר לכם לרגע קטן (רק שאין פרות בדרך ועוד כמה דברים) את העיר העתיקה בירושלים.
ורנסי היא עיר עוצרת נשימה, יש האומרים שאין דבר כזה הודו בלי ורנסי ויש כאלה האומרים שזה יותר מדיי. אבל אנחנו לא אובייקטיבים ולכן ורנסי תמיד תהיה כלולה אצלנו ברשימת האתרים המומלצים.
כפי שכבר ציינו מקודם, אתרים רבים במדינת אוטר פראדש הם מלכודת לתיירים, בורנסי קיימים נוכלים רבים שינסו לקחת אתכם לחנויות שלהם או לחנויות עליהם הם מקבלים עמלה, כמו כן, התעקשו עם נהגי המוניות שייקחו אתכם למקום בו אתם רוצים להיות ולא להסכים לנסוע עם נהג לאן שהוא ירצה (עניין של עמלות). כשאתם מטיילים בשעות הערב קחו פנס והשתדלו שלא להיות בלילה במרכז העיר שיכולה להיות מסוכנת בלילות. וכמובן שמרו על חפציכם!
 
סאראנת Saranath) ) – עיירה המשמשת כאחד מהמרכזיים הבודהיסטים. בודהה הגיע לסאראנת כדי לשאת את דרשתו על ‘דרך האמצע’ בדרך לנירוונה. כיום לעיירה הזו במדינת אוטר פראדש, מגיעים מאמינים וחובבי בודהיזם מהודו ומכל העולם. ניתן להגיע אליה כטיול יום מורנסי ולראות שרידים מתקופת הבודהיזם, לבקר במרכז מבקרים ובמוזיאון לארכיאולוגיה.
 
אוטר פראדש – הגבול עם נפאל
סונאולי (Sunauli) – הינה עיירה במדינת אוטר פראדש, הנמצאת משני צידי הגבול של הודו ונפאל. העיירה היא לא תחנת התארגנות מומלצת למי שמתכוון לעבור מכאן לנפאל בלי ציוד מתאים (במיוחד אם אתם מתכוונים לצאת לטרקים). לכן את ההתארגנות המתאימה כדאי לעשות לפני, או לחכות לפוקרה (Pohkara) או קטמנדו (Kathmandu).
יש בה מקום לישון, תחנת אוטובוס וכו’. המעבר של הגבול אמור להיות פתוח 24 שעות (אבל תמיד לברר, כי לכלי רכב לצורך העניין המעבר סגור החל מ22:00).
פעם ב- 12 שנה עולים לרגל. צילום: הילה וייצמן
אוטר פראדש – מחוץ למסלול
אוטר פראדש – המלצות מטיילים
אוטר פראדש – סיכום
המסע במדינת אוטר פראדש טומן בתוכו הפתעות רבות וגילוי של הדת ההינדית והבודהיסטית באופן מעמיק. אנחנו ממליצים בחום לבקר בה, וכעת שקראתם את ההמלצות, תוכלו להעמיק במה שנגע בכם ואם הכול נוגע ומעבר, הרי זה משובח!
יש לכם עוד משהו לספר על המקום? כיתבו לנו בתגובות.
הטיפים הטובים יכנסו למאמר ויזכו את הכותבים בקרדיט.
כתיבה: טל גטרייטמן

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *