Categories
ללא קטגוריה

אוכל הודי

האוכל ההודי ידוע בתיבול הרב שבו ובחריפותו. הוא מבוסס בעיקר על אורז, קטניות וירקות. המטבח ההודי עשיר מאוד בתבשילים מגוונים שאת רובם ניתן למצוא בדוכני רחוב וכן במסעדות עממיות העונות לשם דאהבות. הצלחת ההודית המוכרת נקראת טאלי והיא מכילה בתוכה אורז, דאל (תבשיל עדשים) וכן מספר תבשילי ירקות. המטבח ההודי שבצפון שונה מהמטבח ההודי שבדרום שכן המטבח הדרומי מתבסס בעיקר על אורז כאשר המטבח שבצפון מתבסס על חיטה. 35% מהאוכלוסיה ההודית ניזונה מתזונה צמחונית (5% בלבד בחברה המערבית), כאשר האחוזים יורדים בהדרגה יחד עם התפשטות המערביזציה. בין התבלינים הנפוצים: קארי, כורכום, כמון, ציפורן, הל, זרעי כוסברה, זרעי חרדל ועוד.

השתתפה בכתיבה: מיכל בניה

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *