Categories
ללא קטגוריה

אלו פרנטה: המתכון

מתגעגעים לארוחות הבוקר בהודו? תמנע לסקר מפנקת אתכם במתכון קל למאכל השמנוני, השכבתי ומן הפופולאריים ביותר בהודו: אלו פרנטה

פרנטה (או פרוטה בדרום הודו) הוא סוג של צ'פאטי מטוגן העשוי שכבות. הוא אחד המאכלים הנפוצים ביותר בארוחות הבוקר בהודו ולרוב ממולא בתפוח אדמה ("אלו" בהינדי). קבלו מתכון פשוט למאכל האהוב.

 

ארוחת הבוקר של הודו. (תמונה מתוך: ויקיפדיה)

 

מצרכים

כוס ורבע קמח

שני תפוחי אדמה מבושלים

כפית ג'ינג'ר מגורד

מעט כורכום

כפית זרעי קימל

כפית זרעי חרדל

כפית תבלין אספטידה (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)

מעט חמאה

 

הכנה

הבצק: שמים בקערה כוס ורבע קמח, כפית מלח וקצת מים ולשים עד לקבלת מרקם אחיד. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה.

המלית: מועכים את תפוחי האדמה כמו פירה. מטגנים במחבת חמאה עם כפית ג'ינג'ר מגורד, רבע כפית כורכום, חצי כפית מלח, כפית זרעי חרדל, כפית זרעי קימל וחצי כפית אספטידה. מוסיפים את הפירה למחבת וממשיכים לטגן.

 

'אלו פרנטה' של תמנע בעת ההכנה

 

מחלקים את הבצק לשישה כדורים ומרדדים כל כדור. ממלאים כל כדור שטוח במלית, סודרים את הקצוות ושוב מרדדים לעיגול שטוח. מטגנים בחמאה או שמן משני הצדדים ו…זוללים!

·        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *