Categories
ללא קטגוריה

הודו – ישראל וחזרה ושוב… או המסע שלי אל הריקוד ההודי

...ומה אומרת כל צורה כזו של היד?...... ואיך אומרים את המקצבים האלה?..... ומה עוד מספרים על שיווה?.... ומתי אני יוכל לרקוד ריקוד שלם?... ואיך זוכרים את כל התנועות?... ...רק בסבלנות, התמדה ואהבה גדולה!

 

 נסעתי כדי להגשים חלום. כל חיי הלכתי בעקבות החלומות. חלמתי, דמיינתי, רציתי … ועשיתי.
החלום שלי, כרקדנית ומורה לריקוד, היה לטייל בעולם ולחוות את הריקוד של כל מדינה אותה אפגוש… ולספר לכם את האמת – הודו לא הייתה בראש הרשימה. אבל מה שמעניין באמת זה מה שקרה בדרך להגשמת החלום:

היה לי הרבה מאד זמן אך מעט כסף, כך שהגעתי להודו "רק בשביל לחוות את הריקוד". לאחר מכן היתה זו שרשרת אירועים וחוויות שהודו הביאה עלי: בינואר 2004 הגעתי לבנגאלור, בלילה חשוך, אחרי המון שעות נסיעה ברכבת ופגשתי אישה מדהימה. פגשתי גורו לריקוד. גורו הוא מורה רוחני. מעבר למורה רגיל. גורו נותן גם כלים להתמודד עם העולם, כמו כל מורה, אך כערך מוסף וחשוב הוא נותן כלים לתלמיד להתמודד עם עצמו וכך להבין יותר טוב את העולם…

מצאתי את עצמי נוסעת וחוזרת, תמיד לאותו המקום, תמיד לאותה מטרה. לא קל היה לחיות תחת גורו בהודו. זה דרש הרבה ויתור, סבלנות וביטול הרבה מההרגלים והמחשבות שהייתי רגילה אליהן מהארץ. אך גורו קאשי (Vyjayanthi Kashi) עיצבה אותי למי שאני היום כרקדנית וכבן אדם. היא נתנה לי משמעות ודרך חיים. כדי ללמוד לעומק את הריקוד הזה צריך לחיות בתוך התרבות, גם אם צריך לאכול אורז בידיים…

רקדתי כל יום. למדתי במקביל לריקוד גם קצת יוגה, קצת מקצבים, קצת שירה הודית והרבה תרבות. ובין לבין… חייתי בביתם של ההודים (אגב- הם בשלו לי תבשילים כמו שלהם רק ללא צ’ילי… איזה מזל!). 
התמזל מזלי גם לחוות מסעות בתוך הודו, יחד עם האנסמבל של גורו קאשי. בכל פעם שהזמינו אותם לפסטיבל כדי להופיע הצטרפתי אליהם ואפילו קיבלתי קצת זמן במה איתם…

המסע להודו הפך להיות תכוף יותר וארוך יותר ככל שעברו השנים וכך גם הזמן שלי על הבמה. רקדנו לארכה ולרחבה של הודו… בומביי, דלהי, בנגלור וסביבותיה, במדינת קרלה, במדינת אוריסה, אפילו הגענו עד לפסטיבל האביב של קולו-מנאלי… ואם כבר מגיעים כל כך רחוק כדי להופיע, אז נשארים עוד קצת לראות ולחוות את המקום. וכך טיילתי ורקדתי בהודו!

בשנת 2006 הופעתי עם הלהקה בבנגאלור. במופע היו נציגים של קשרי תרבות הודו ומשם נפתחה הדרך למלגת לימודים למטרת מאד ספציפית "Learning Kuchipudi under ICCR schoolarship"… תענוג לשאת כזה טייטל בויזת הסטודנט לשנתיים המודבקת על דפי הדרכון…
הריקוד ההודי הוא לא רק תנועות. לא רק סיפורים. לא רק התרבות ההודית… זוהי פילוסופיה שלמה שיכולה להפוך גם דרך חיים (כמו אצל גורו קאשי). ככל שמעמיקים בידע הזה רואים כמה קצת אנחנו יודעים על הריקוד ואפילו על עצמנו. האפשרויות נמשכות גם עד מעבר לאופק, גם מגיע לעומקים רוחניים ואנרגטיים וגם עולה ועולה למעלה לאינסוף…

מופע סולו עם מוסיקה חיה, בנגאלור, הודו הלהקה של קאשי בגוג’אראת עם גורו קאשי בקאג’ורהו על הבמה עם הלהקה, חזרות לפני הופעה בבידאר
 
ריקוד הודי בישראל גורו קאשי בישראל (בקרוב שוב…) וכאן הכל התחיל… קאג’וראהו, מתחם המקדשים  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *