Categories
ללא קטגוריה

טירוונאמלאי

 כתיבה: מיכל סיון

אם מתחשק לכם לתבל את המסע בהודו במקום אפוף רוחניות וקסם מיוחד, שלבו את טירוונאמלאי במפת הטיול שלכם. מדובר ביעד לא טיפוסי אבל כזה שמבטיח חוויות מסוג אחר.

מסע רוחני בטירוונאמלאי. צילום: מיכל סיון

טירוונאמלאי- רקע:

טירוונאמלאי (Tiruvannamalai) היא עיר הודית הממוקמת מזרחית לצ’נאי, במדינה טאמיל נאדו וידועה בעיקר בזכות ההר הקדוש המצוי במרכז טירוונאמלאי, הנקרא ארונצ’לה. על לפי האמונה ההינדית, ההר מהווה התגלמות של האל שיווה. במרחק של כשני קילומטרים מהעיר תוכלו למצוא אשראם בשם סרי רמאנה מהארישי אשר עבור מאמינים מסוימים בעל חשיבות רבה. על פי המסורת, סרי רמאנה מהארישי התגורר במערה ולאחר מכן באשראם. האשראם בסמוך לעיר טירוונאמלאי פעיל ומרכזי עד היום.

העיר טירוונאמלאי עצמה יחסית גדולה, אך רוב הפעילות התיירותית, מתרחשת בסמיכות לאשראם ובסביבותיו. ישנם תיירים מערביים שנטועים במקום במשך שנים, ובאים וחוזרים בעיקר לאשראם ועל מנת לקחת חלק בלסטסנג’ סsatsangs, אלה הם שיעורים ש”גורואים” מעבירים תמורת תשלום נאה. יש גם תיירים שחולפים במקום ונשארים כמה ימים, בעיקר התרמילאים. התיירים שמגיעים לתקופה ממושכת לרוב משתייכים לגיל הממוצע- 50 ויש גם אנשים בני 70! הם באים במיוחד לשם ופחות בשביל לטייל. בתוך טירוונאמלאי תוכלו למצוא מקדש די גדול הנקרא ארונאשוולאר, מומלץ לבקר בו אבל נא לא לפתח ציפיות מופרזות מדי, הוא די טיפוסי…. כצ’ופר, תוכלו לזכות לפגוש בפילה חביבה המברכת את מי שנותן לה כסף/ בננות.

ברכות תמורת בננות. צילום: מיכל סיון

אם יתחשק לכם לצאת קצת מהעיר, מחוץ טירוונאמלאי, ישנו מאגר מים, אשר לעיתים מתמלא בזמני המונסון או לאחר גשמים משמעותיים.

טירוונאמלאי- שירותי תיירות

באופן עקרוני טירוונאמלאי היא עיר הודית טיפוסית ורועשת, מלאה באנשים. שני האזורים העיקריים בהם מתרכזים הגסטהאוסים של טירוונאמלאי, המסעדות ושאר שירותי התיירות, הם בסמוך למקדש בתוך העיר והשני בסמוך לאשראם מחוץ לעיר טירוונאמלאי. תוכלו למצוא הכל מהכל – מלונות חמישה כוכבים, לצד גסטהאוסים וגם חדרים מעופשים. מי שמרגיש בנוח להיות “חריג בנוף” יכול להישאר ללון בעיר טירוונאמלאי. אם תשומת הלב נמאסה עליכם תוכלו תמיד לברוח לאזור התיירותי יותר שהוא באזור האשראם. בענייני הקולינריה- תוכלו למצוא לא מעט מסעדות המותאמות לחיך של התייר המערבי הטיפוסי ובהתאם לכך התשלום יעלה. לעומתן המסעדות ההודיות מציעות מגוון מרתק, טעים וזול של אוכל דרום הודי מעולה (מסאלה דוסה, אידלי המוגשים עם רטבים שיעירו את כל החושים שלכם). את הכל תראו מרוכז ברחובות הסמוכים לאשראם (יש שילוט, אל דאגה)

טירוונאמלאי- הידעתם?

באזור טירוונאמלאי יש אופציה לשכור ממש בית! אם תחליטו לעשות כן, יש שני סופרמרקטים יחסית גדולים בהם מגוון של אוכל אורגני ואוכל לא אורגני, מערבי, הודי ואפשר לבשל הכל. מומלץ לקנות בכל מקום ירקות ופירות וכאמור לבשל, במקרה שהתעייפתם מהתנועה ובא לכם להרגיש קצת תחושה ביתית. התענוג יעלה בסביבות ה-5000 רופי לחודש (ובד”כ צריך גם אופנוע כי רוב הבתים נמצאים כמה קילומטרים מחוץ לאשראם).

טירוונאמלאי-  מזג אויר ועונה מומלצת:

טירוונאמאלי משתייכת לאזור הדרומי של תת היבש ההודית וככזו מאופיינת במחזורים של עונה גשומה ועונה יבשה יותר. העונה המומלצת לביקור בסביבות טירוונאמלאי מתחילה קצת אחרי המונסון השני, אי שם מנובמבר ואילך – עד פברואר שאז מתחיל להתחמם מאוד (בחודש מרץ ממש ממש חם בצד הזה ובאפריל מאי – סיוטי ביותר, במיוחד חודש מאי).

טירוונאמלאי- דרכי הגעה

ניתן להגיע אל טירוונאמלאי מיעדים שונים בדרום הודו באמצעות אוטובוסים. כך תוכלו להתנייד מפונדיצ’רי, מצ’נאי ומערים ראשיות נוספות, בהן תחנת אוטובוס המצויה בלב העיר, מהן תגיעו אל מרכז טירוונאמלאי ומשם תוכלו לתפוס ריקשה במידה ותרצו להגיע לאשראם. במידה והגעתם בטיסה כנראה נחתם בצ’נאי המרוחקת כשלוש עד ארבע שעות נסיעה מטירוונאמלאי. לא מזמן נפתחה שם תחנת רכבת ובעקבות כך במשך כשלוש פעמים בשבוע מתאפשרת נסיעה ברכבת ממומבאי לפונדיצ’רי אשר עוצרת בדרך בבנגלור ולבסוף בסמוך טירוונאמלאי. טיפ חשוב לרכבת: הזמינו מקום לפחות שבוע מראש, היות והקו הזה מבוקש מאוד. זכרו שבכל מקום ליד האשראם עוברות כל הזמן ריקשות ממונעות שאפשר לקחת לכל מקום המתומחרות באופן סביר ביותר.

אם נשארים יותר מכמה ימים, אפשר ומומלץ לשכור אופניים (נוח מאוד להסתובב באופניים למרות שצריך להזהר מהתנועה של הרכבים / אופנועים / אוטובוסים על הכביש הראשי) או לשכור אופנוע. המחיר לשכור אופנוע למשך חודש נע סביב-2000 רופי לחודש. יש לקחת בחשבון שהדלק עולה לא מעט אבל יחסית זה זול, נוח ומאוד יעיל להסתובב אם גרים בכפר מחוץ לאשראם.

טירוונאמלאי- אטרקציות:

טירוונאמלאי עונה על כל המשאלות הרוחניות שיש להרבה מן האנשים שמגיעים להודו. אז נכון שזה פחות מתאים לתרמילאי המתחיל הטיפוסי, אבל מי שמשתחרר טיפה ומרגיש מוכן לא יתאכזב! שלושת האטרקציות העיקריות הן האשראם, המקדש וההר.

טיפ שכדאי לזכור: מדי חודש בחודשו, כאשר הירח מלא וזורח מגיעים המוני אדם אל טירוונאמלאי על מנת להשלים מסע של 12 ק”מ סביב ההר. המאמינים נוהגים לבצע זאת כאשר הם יחפים, זוהי מעין אמונה שצריך להסתובב סביב ההר יחפים כי בכל חודש כאשר הירח מלא, האל שיווה מתגלה על ההר.

עולות לרגל. צילום: מיכל סיון

כמו כן, בכל שנה במהלך חודשי בנובמבר – דצמבר תוכלו להגיע אל טירוונאמלאי, אז מתקיים פסטיבל בזמן שבו הירח מלא שנקרא deepam. במהלכו עוד יותר אנשים מגיעים וסובבים את ההר (מיליון או שני מיליון אנשים), במהלך הפסטיבל מוכרים פרות, אוכל, דוכנים, והכל מהכל.

טירוף חושים בטירוונאמלאי. צילום: מיכל סיון

טירוונאמלאי- אזהרות: 

כמו בכל מקום בהודו, יש להישמר מהנהיגה הפראית של ההודים בכביש הראשי, שיכולים להעיף רוכב אופניים או אופנוע שרוכב לו בצד הדרך. צריך לנהוג בזהירות ולשים לב להכל.

לנשים יחסית בטוח אך שימו לב והקפידו להתלבש צנוע ולכסות כתפיים חשופות או רגליים חשופות (רצוי סלוואר קמיז או חצאית ארוכה וחולצה שמכסה את הכתפיים). לאשראם חייבים להיכנס בלבוש צנוע וכך גם למקדש. כך תוכלו להרגיש יותר בנוח וגם לכבד את המקומיים ולהקטין את הסיכויים שינסו להציק לכן. בכל מקרה, עדיף לא להסתובב מאוחר בלילה לבד ברחוב, כמו בכל מקום.

טירוונאמלאי- סיכום

טירוונאמלאי מהווה מקום חשוב ומעניין למי שהוא בspiritual path ובא למסע של חיפוש רוחני ולימוד עצמי ומעניין אותו לפגוש גורואים, לבקר באשרמים ולחוות את התרבות הינדית כמו גם לגור קרוב לכפר הודי אך עם נוחות מערבית (בבתים ששוכרים אפשר למצוא מטבח מאובזר עם כיריים גז ומקרר… ואפילו מים חמים למקלחת ומזגן! אכן כן זה ממש לוקסוס וכאמור כל זה מושך תיירים בגילאים מבוגרים יותר שמחפשים נוחות ובדרך כלל בשלב הפנסיה בחייהם ובשלב החיפוש העצמי הרוחני…..)

לתרמילאים צעירים מומלץ לבוא אם אתם כבר על הדרך ומתחשק לחוות משהו אחר, מקסימום תמיד תוכלו להמשיך במסע. גם אנשים שרוצים להישאר לאורך תקופות ארוכות בהודו ופחות להסתובב ולטייל באוטובוסים או רכבות או סתם אנשים שהתעייפו ורוצים לשבת קצת – טירוונאמלאי תתלבש עליהם בול.

ההר הקדוש של טירוונאמלאי מרהיב ביופיו ומאוד מעניין, מאוד מומלץ במידת האפשר להשתתף בסיבוב המקיף אותו בירח מלא, כך תחלפו על פני מלא מקדשים, סאדוהים וקופים שחיים למרגלות ההר.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *