Categories
ללא קטגוריה

שטרודל התפוחים של הישראלית בדרמקוט

ישראלי שחוגג את ראש השנה בהודו, הולך לג'רמן בייקרי ומזמין שטרודל תפוחים טעים... זאת לא התחלה של בדיחה, אלא של מתכון לשטרודל תפוחים. ולמה דווקא שטרודל תפוחים? כי הודו או לא, זה עדיין ראש השנה ובשבילנו אין כמו מאפה תפוחים סימלי לערב החג.

גולת הכותרת לא נמצאת בג’רמן בייקרי (שזה כבר משעשע) אלא דווקא במסעדה הישראלית – המסעדה שבדרמקוט מציגה בפנינו עוגת תפוחים מ נ צ ח ת! אנחנו לא כותבים את זה בגלל שזאת אחת המסעדות היותר אהובות עלינו בדרמקוט, אלא כי היא באמת עוגה מעולה. ובגלל שהצוות כ"כ נחמד השגנו עבורכם אפילו את המתכון:

 
 
מהקינוחים הנבחרים של הג’רמן בייקרי בבגסו. שטורדל תפוחים בשתי צורות שונות.
 
 
450 גר’ קמח
150 גר’ סוכר
כפית קינמון
340 גר’ חמאה
לחמם את התנור ל-180 מעלות
לערבב את הקמח, הסוכר והקינמון בקערה. להוסיף את החמאה ולהתחיל ללוש עם הידיים עד שמתקבל בצק.
להניח חצי מהעיסה בתבנית אפייה.
 
 
 
מכאן להכין את החומרים הבאים:
1.5 קילו תפוחים
230 גרם סוכר
2 כפיות קינמון
כפית מיץ לימון
כפית תמצית וניל
לערבב הכול במיקסר עד שמקבלים מרקם נוזלי אחיד.
את הנוזל מורחים על הבצק שבתבנית אפייה.
להכניס לתנור ל60 דקות.
 
 
בתאבון וחג שמח!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *