לכבוד פסח, הקורא עומר ושדי מפנק אותנו בגרסה כשרה ויצירתית במיוחד לסמוסה שכולנו אוהבים. בתאבון!
מתכון סמוסה מצות (טבעונית)
המתכון הוא ל4-6 סמוסות
בדרך לים סוף עוצרים בדלהי. צילום: עומר ושדי
מצרכים:
6 מצות רטובות (שיהיו גמישות לקיפול)
למילוי:
2 תפוא בינוני גדול
1/2 בצל קצוץ
1/2 כוס אפונה (שימורים או אפונה קפואה שהופשרה)
1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ או לפי הטעם
3/4 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ
1/4 כפית זרעי כמון
3/4 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ
1/4 כפית זרעי כמון
11/2 כפיות אבקת קארי
1/2 כפית כורכום
1 כפית אבקת כוסברה
1/2 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית אבקת צ’ילי או לפי מידת החריפות שרוצים.
1/4 כוס מים
1/4 כוס מים
מלח לפי הטעם
לציפוי: (טבעוני)
2 כפות קמח חומוס
מים
מים
ציפוי:(לא טבעוני)
ביצה
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות תחת הברז, שמים בשקית ניילון, קושרים ונותנים להן להתרכך בשקית כ 20-30 דקות. (עד שהמלית תהיה מוכנה הן יהיו מוכנות)
מקלפים את התפו"א חותכים כל תפוח ל 4 ומבשלים עד שהם רכים.
מוציאים את המים מועכים ומוסיפים קצת מים עד לקבלת מעיין פירה אבל לא רטוב (שאפשר לפסל איתו…).
מוציאים את המים מועכים ומוסיפים קצת מים עד לקבלת מעיין פירה אבל לא רטוב (שאפשר לפסל איתו…).
מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את הבצל. מוסיפים את זרעי הכמון, הג’ינג’ר
הפלפל הירוק החריף והאפונה. מטגנים עוד כדקה ואז מוסיפים את הקארי, גראם מסאלה,כורכום, אבקת כוסברה, צ’ילי ו-1/4 כוס מים ומערבבים במשך עוד דקה.
לאחר מכן מוסיפים את התפו"א לקארי ומערבבים. אם יבש מדי אז להוסיף מעט מים.
המילוי צריך לצאת צהוב, אם הוא לא מספיק צהוב אז להוסיף קארי או כורכום וכמו
כן מתקנים תיבול אם צריך.
המרקם של המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי כמו פירה.
הפלפל הירוק החריף והאפונה. מטגנים עוד כדקה ואז מוסיפים את הקארי, גראם מסאלה,כורכום, אבקת כוסברה, צ’ילי ו-1/4 כוס מים ומערבבים במשך עוד דקה.
לאחר מכן מוסיפים את התפו"א לקארי ומערבבים. אם יבש מדי אז להוסיף מעט מים.
המילוי צריך לצאת צהוב, אם הוא לא מספיק צהוב אז להוסיף קארי או כורכום וכמו
כן מתקנים תיבול אם צריך.
המרקם של המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי כמו פירה.
לציפוי שמים 2 כפות קמח חומוס בקערה ומוסיפים מים לאט עד שמתקבל מרקם בדלילות של ביצה פחות או יותר.
לציפוי הלא טבעוני פשוט לשבור ביצה ולערבב.
לציפוי הלא טבעוני פשוט לשבור ביצה ולערבב.
להכנת הסמוסה עצמה:
לוקחים מצה רטובה שמים מילוי על חצי ממנה ומקפלים לחצי ושוב שמים על חצי ומקפלים לחצי (יוצא רבע מצה).
לוקחים את המצה המקופלת מורחים בבלילת הקמח חומוס (או הביצה) משני הכיוונים ושמים במחבת עם שמן שחומם מראש.
הופכים צד ומחכים וזהו זה מוכן!
הופכים צד ומחכים וזהו זה מוכן!
בין טיגון לטיגון צריך להוסיף שמן.
המתכון הוא די פשוט ומהיר,זה סתם נראה ארוך
🙂אחרי פעם אחת מבינים את הקטע ואז זה צ’יק צ’ק !
***הערה קטנה לגבי התבלון – הכמויות של התבלינים הן נקודת התחלה,כמו בהודו פשוט
שמים קצת מזה וקצת מזה ואז מוסיפים עוד קצת,פשוט לומדים מהניסיון איך להגיע לטעם שרוצים….
***הערה קטנה לגבי התבלון – הכמויות של התבלינים הן נקודת התחלה,כמו בהודו פשוט
שמים קצת מזה וקצת מזה ואז מוסיפים עוד קצת,פשוט לומדים מהניסיון איך להגיע לטעם שרוצים….
בהצלחה ובתאבון!
כתיבה וצילום: עומר ושדי