ברור שהוא נאה אחרת איך תאהבו לאכול אותו?? את הנאן אנחנו רגילים לקבל כתוספת נחמדת לארוחה ההודית שלנו, אבל חשבתם פעם איזה כייף זה לאכול את הנאן כנשנוש בפני עצמו? קבלו מתכון לנאן הכולל בתוכו תוספת לבחירתכם, החל מיוגורט ועד תפוח אדמה.
מאת: טל גטרייטמן
צ’פטי זה לחלשים. לחם נאן לקראת פעולה. צילום:טל גטרייטמן
נתחיל בבסיס:
קודם כל מכינים את הבצק. זוכרים איך הייתם מכינים בצק לפיתה דרוזית בקייטנה? אז בואו נעשה את זה כמעט כמו פעם:
מצרכים בסיסים:
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
חצי כפית סוכר
כף חמאה
2/3 כוס מים פושרים
כפית שמרים
מי שרוצה להוסיף שמן מומלץ עד 2 כפות לא מעבר
3 כפות יוגורט
הלו הלו זה נאן לא לאפה! נאן בניסוי תרבותי. צילום: ויקיפדיה
הוראות הכנה:
לערבב את השמרים עם המים הפושרים. לזה להוסיף את היוגורט והשמן, עד שהם נמסים לערבב את הקמח עם המלח והסוכר. לערבב את הכול יחד עד לקבלת בצק אחיד. מהבצק האחיד מכינים כדור ומכסים במגבת למשך 4 שעות. צריך לראות שהבצק תופח וממנו, ממש כמו שהיינו מכינים פיתה דרוזית, לוקחים חתיכות ומשטחים אותן (אפשר עם תוספת קמח ומרדד) ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 250 מעלות למשך 10-15 דקות.
את הלחם שיוצא אפשר למרוח בחמאה, ממרח שום או אפילו פסטו.
אם אתם רוצים באמת להיות מגניבים, אנחנו ממליצים לכם לחמם את הבצק שיצא מהתנור גם על כיריים/מחבת (על המחבת אפשר כבר למרוח את החמאה שתיספג בלחם).
במידה ואתם רוצים את הנאן שלכם עם יותר "בשר" אפשר להוסיף לו מילוי של תפוח אדמה:
מכינים פירה משני תפוחי אדמה. בזהירות רבה אפשר לתבל אותו עם קצת מלח, פלפל וכמון. כשהבצק תופח מכינים ממנו כדורים קטנים- כך גם את הפירה. אפשר להוסיף מלח/ פלפל/ כמון/ קארי- רק שיהיה קצת. ממש קצת.
את כדורי הפירה מניחים על כדור בצק ויוצרים כופתאות (שהבצק יעטוף את הפירה).
את הכדורים מהבצק-פירה יש לתת לתפוח בערך כ-10 דקות.
מכאן להכין מכל כדור פיתה שטוחה וישר לתנור.
וככה זה נראה מפנים…
את הנאן אתם מוזמנים לאכול עם הכול: עם הקוטג’ שלכם או הגבינה הלבנה והגמבה. או אם אתם רוצים ממש לפנק את הנאן או את עצמכם תכינו לכם אורז לבן, פאלק פניר או צלחת טאלי מושקעת… ואת הצ’פאטי תשמרו להזדמנות אחרת. כי כשרוצים לאכול ארוחה הודית מכובדת- לחם הנאן הוא השדרוג האמיתי!
בתיאבון!